Најновије

ЛСВ: Нови Устав треба да буде реалан и у европском духу

НOВИ СAД - Лига социjалдемократа Воjводине оценила jе данас да нови Устав Србиjе мора бити последица договора наjвећег броjа политичких актера, те да мора бити реалан и у европском духу.

Костреш (Фото: Јутјуб)

ЛСВ у саопштењу наводи да на време треба покренути расправу о новом Уставу, свим променама коjе наjвиши акт мора донети и решавању питања коjа су предуго "гурана испод тепиха", jер Србиjа, додаjу, не сме себи дозволити срамоту да jош jедан Устав доноси преко ноћи.
Секретар ЛСВ Боjан Kостреш оценио jе у саопштењу jе данас, после скоро десет година, више него jасно да jе ЛСВ била у праву када jе протестовала против доношења актуелног Устава и када jе позивала на боjкот коjи су послушали грађани и грађанке Воjводине. 
"Будући да jе таj Устав ипак усвоjен, и тада и свих ових година упозоравали смо на низ његових недостатака почев од обесмишљене аутономиjе Воjводине, без законодавне, извршне и судске власти, изворних прихода и имовине, чиjи положаj може мењати сваки нови састав републичког парламента", навео jе Kостреш.
Kостреш наводи да jе ЛСВ указивала на одредбе по коjима jе домаће правосуђе изнад међународног и чињеницу да ће такав Устав бити кочница европским интеграциjама, те на то да jе у Воjводини у службеноj употреби шест jезика, а да Устав спомиње само jедан jезик и jедно писмо. 
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА