Најновије

"НИЈЕ УСМЕРЕНА ПРОТИВ ДАНАШЊЕ ХРВАТСКЕ": ДСС поднела Скупштини резолуцију о геноциду у НДХ

БЕОГРАД - Посланици Демократске странке Србије поднели су Скупштини Србије резолуцију о геноциду Независне државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима којом се траже измене кривичног закона и уџбеника и формирање меморијалног центра, изјавила је данас лидер ДСС Санда Рашковић Ивић додајући да резолуција није усмерена против данашње Хрватске.

Санда Рашковић Ивић (Фото: Јутјуб)

Она је рекла да се резолуцијом траже измене кривичног законика да би се кажњавало свако негирање или умањивање геноцида, измене школских уџбеника и формирање меморијалног комплекса у коме би се детаљно истражили ти злочини и изразила уверење да ће се сви посланици Скупштине Србије придружити овој иницијативи.

Ово није страначко питање нити прилика да ДСС заради јефтине политичке поене већ је резолуција антифашистички акт и наш дуг историји, жртвама, нама самима и историјским чињеницама са којима сви треба да живимо, рекла је Ивић.

Она је рекла да су аутори резолуције били подстакнути чињеницом да према овом "највећем и последњем геноциду" који се десио у овом делу Европе Република Србија није заузела никакав став као и низом активности усмерених на умањивање броја жртава.

Не можемо да се не бавимо прошлошћу ако желимо добре односе са суседима и нема помирења без суочавања са прошлошћу, рекла је Ивић. Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА