Најновије

ТУРЦИ СВЕ ОШТРИЈИ: НАТО нема никакво право да нам диктира спољну политику! Имамо ми и друге обрамбене опције

Турски амбасадор у Русији, Умит Јардим, критиковао је НАТО истичући да ова војна алијанса, чији је Турска члан, нема никакво право да диктира Анкари њену спољну политику.

Умит Јардим (Фото: amerikaninsesi.com)

Ова најновија у низу оштрих изјава Турских званичника према Западу долази у тренутку када је турски министар иностраних послова, Мевлут Чавушоглу, поручио да Турска има, по питању обрамбене сарадње, опције и изван НАТО-а. Ове изјаве и коментари одговор су на реакције западних званичника након сусрета руског председник Владимира Путина и турског председника Реџепа Ердогана, који су истакли да желе да окрену нови лист и знатно унапреде односе између Русије и Турске. "НАТО не може никако да ограничи наше контакте с другим земљама... НАТО нема никакво право нити да нам диктира нити да нам говори с ким би требало или не да комуницирамо", јасно је одговорио Јардим на повике из врха НАТО алијансе.
Он је нагласио и да Турска не планира да напусти НАТО, нити да прекине дијалог са ЕУ, али истиче да ће Турска "водити независну спољну политику". Извор: Правда / advance.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА