Најновије

БАЈКЕРИ ПЛАНИРАЛИ КРВАВЕ СУКОБЕ У СРБИЈИ: Анђели пакла и Бандитоси на радару полиције!

БЕОГРАД - Петорица странаца, припадника бајкерске групе "Бандитос", протерана су из Србије, а за још 15 полиција је изрекла меру забране уласка у нашу земљу, после сазнања да су планирали оружане обрачуне у неколико наших градова.

Бајкери (Фото: Јутјуб)

Акција привођења петорице "Бандитоса" изведена је у Крагујевцу и Панчеву, после чега су протерани из Србије. Тројица протераних "Бандитоса" су из Шведске, а двојица из Немачке.
- Припадницима "Бандитоса" је изречена мера отказа боравка у Србији и мера забране уласка у земљу на две године. Мера забране уласка у Србију изречена је за још 15 припадника ове бајкерске групе,  који, уколико се појаве на граници, неће моћи да уђу у нашу земљу - каже извор из МУП Србије.
Он наводи и да су сви "Бандитоси" којима је изречена мера забране уласка у Србији, страни држављани, углавном Шведске и Немачке.
Петорица "Бандитоса" који су протерани из Србије важе за највиђеније вође ове бајкерске групе у Европи.
Међу њима су Швеђани Андрес Густафсон и Патрик Рикинен, као и Немац Бењамин Бухмаер.
Њихово привођење изведено је на основу оперативних података Службе за борбу против организованог криминала, која бајкерске групе већ дуже време држи под "присмотром".
- Већ одавно постоји безбедносни ризик од припадника ове бајкерске групе. Постоје информације да су планирали оружане обрачуне са припадницима супростављених група, првенствено са групом "Hells Angels" - каже извор.
"Анђелима" у Србији руководи Миљан Вукововић, син Вука Вуковића, некадашњег власника казина "Лондон" и кума Жељка Ражнатовића Аркана.
Прошлог викенда је у Крагујевцу Милан Мили Сјеклоћа (41), један од најутицајнијих припадника Бандитос МЦ Србија дошао у сукоб са двојицом припадника "Анђела" који су га на улици напали ножем и бејзбол палицом, и покушали да му отму мотоцикл, вредан неколико десетина хиљада евра и прслук, који је најважнији део њихове мото опреме.
Сјеклоча, који је родом из Црне Горе, узвратио је ножем и тако ранио једног нападача. Рањени младић стар 29 година је, после напада пребачен у болницу, док је Сјеклоча покушао да побегне из Србије и тако избегне хапшење. Он се најпре мотором одвезао до Краљева, где је од једног познаника узео "ауди" којим је кренуо пут Црне Горе, али је убрзо ухапшен.
- Било је јасно да ће напад на Сјеклочу само убрзати планиране обрачуне између "Бандитоса"  и "Хеллс ангелса", зато је полиција морала одмах да реагује. Центар окупљања "Бандитоса" у том моменту су били Крагујевац и Панчево, где су и ухапшена петорица њихових припадника, који су одмах и протерани - каже извор.
Припадници и "Бандитоса" и "Анђела пакла" у Србији важе за особе које вуку подебеле криминалне досијее. "Анђели" у Србији су наводно повезани са "Пинк Пантерима" и продајом украденог накита, док су "Бандитоси" бројчано најмања, али најагресивнија група.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА