Најновије

ТУРСКА ОФАНЗИВА НА ГУЛЕНА: Мозак пуча мора у притвор!

Канцеларија главног тужиоца у Истанбулу упутила је писмо америчким властима у којем тражи притвор за муслиманског свештеника Фетулаха Гулена.

Фетулах Гулен (Фото: Ria.ru)

Он живи у Пенсилванији, а кога турске власте оптужују да стоји иза прошломесечног пропалог пуча у Турској, јавља Ројтерс, позивајући се на телевизију Си-Ен-Ен Турк.
Министарство правде Турске је Вашингтону проследило писмо, у којем је Гулен именован као "мозак" неуспелог пуча покушаног 15. јула и оптужен по 10 различитих оптужби укључујући покушај свргавања владе, наводи данас турска телевизија, преноси британска агенција. 
Турски премијер Бинали Јилдирим изјавио је раније данас да Анкара неће пристати на компромисе када је у питању захтев Вашингтону за изручење Гулена, који иначе демантује било какву умешаност у покушај пуча у Турској у којем је погинуло више од 240 људи. 
Изјава премијера Јилдирима је уследила поводом најаве доласка потпредседника САД Џозефа Бајдена у Турску 24. августа. 
Јилдирим је у обраћању турским новинарима рекао да се поправио став званичног Вашингтона према захтеву турских власти за изручење Фетулаха Гулена. 
Према речима турског премијера, од неуспелог покушаја пуча 15. јула до данас суспендовано је или отпуштено укупно 81.494 људи, укључујући судије, војнике и државне службенике.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА