Најновије

Вучић и Бајден разговарали у 4 ока, ево о чему је било речи!

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић састао се са потпредседником САД Џозефом Бајденом, у четири ока.

Бајден (Фото: Синхуа)

Премијер Србије Александар Вучић поручио је да очекује значајну подршку САД у очувању мира и стабилности у региону, без чега нема бољег живота за грађане и економског напретка.
"До сукоба се дође врло лако, једна искра и ми смо ушли сви у хаос и морамо да посветимо више енергије очувању мира и стабилизацији и захваљујем Бајдену на подршци", рекао је Вучић у заједничком обраћању медијима са потпредседником САД Џозефом Бајденом.
Највећу пажњу током састанка који је одржан у четири ока је одржавање мира у региону.
"Захваљујем се Бајдену и сигурно смо да САД желе стабилан и миран западни Балкан", истакао је Вучић и додао да је обавестио потпредседника САД да ћемо за месец дана угостити Едија Раму и албанске бизнисмене.
Бајден је слетео око 14 часова у пратњи супруге Џил и унуке. На самом излазу из авиона дочекао га је премијер Србије Александар Вучић, после чега су се срдачно поздравили.
Дочекан је по старом српском обичају сољу и хлебом, којим се послужила и његова супруга. Бајдена је на црвеном тепиху дочекао и амбасадор САД у Србији Кајл Скат са породицом, после чега су Бајденови сели у црну лимузину.
Бајден: Поштујемо ваше лидерство
"Господине премијеру, прешли сте огроман пут да бисте своју земљу учинили победником на многим пољима. Обама и ја поштујемо лидерство које сте показали у многим тренуцима, посебно у односима са Хрватском", истакао је Бајден.
Он је додао да је од суштинске важности да цео регион буде уједињен и миран.
"Србија мора да буде демократски део ЕУ. Ми радимо на променама тих околоности и да их претворимо у реалност. Србија је успешно и има своје лидерство и то је од кључне важности", додао је потпредседник САД.
Бајден је навео да неке ствари у заједничкој историји Србије и САД нису биле добре, али да је отворено ново поглавље.
"Неки моменти су били болни, али наши односи су засновани на обостраном поштовању. Срећан сам да смо отворили ново поглавље. Данас смо разговарали о важности кретања напред, разговора у Бриселу између Србије и Косова, нема ту ништа једноставно. Има ту јако пуно ствари које треба превазићи. Биће потребно пуно труда и политичке воље", додао је потпредседник САД. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА