Најновије

МИЛАНОВИЋ НАМ ПРЕТИ РАТОМ: Србија да укине закон, или ћемо ући у сукоб!

Милановић је, након разговора са председником Републичке координације удружења Домовинског рата "Др. Фрањо Туђман" Ђуром Дечаком, рекао да, ако је некад и постојало разумевање за тај закон, данас га сигурно нема и Србија га мора укинути.

Милановић (Фото: Синхуа)

- Начин је да седнемо за сто и релативно брзо билатерално договоримо ко је за шта надлежан, у противном нам неће остати друго него да заштитимо националне интересе - рекао је Милановић.
Не намеравају се, како је рекао, ситно искаљивати и уцењивати и нећемо се понашати као Словенија према Хрватској, али проблем прогона људи је велики. - То нећемо толерисати. Ми немамо такав закон и немојте нас терати на то - рекао је Милановић, пренели су хрватски медији. Милановић је још једном замерио одлазећем министру спољних послова Миру Ковачу што није био присутан када је Србија у Бриселу отворила поглавље 23. Он је упозорио да ће то поглавље у једном тренутку морати бити блокирано уколико се Хрватска и Србија не буду договориле о решењу проблема који произлази из овог закона. - Позивам власти у Београду да то реше. Нека укину тај закон и све ће бити ок - казао је Милановић према коме, када су у питању права бранитеља, има пуно отворених питања за које се ни не зна јер је ХДЗ-ова мантра била да је он то решио за 100 година, а испада да није тако. Милановић је "запретио" да би и Хрватска, ако се нешто не учини, могла увести исти закон. - Није решење да улазимо у конфликте без потребе, али ако буде потребе ући ћемо у сукоб. Замислите да Хрватска уведе такав закон. Нико неће моћи изван Србије, људи ће бити несигурни. Натерате ли нас на то, направићемо то. Немојте нас терати да тако заврши - рекао је шеф СДП-а. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА