Најновије

Русија одбила жалбу „Гугла” на антимонополске оптужбе

Руски суд је одбацио жалбу америчке компаније „Гугл” на антимонополску истрагу коју је Русија покренула против те компаније.

Гугл (Фото: pixabay.com)

Девети апелациони суд је, како је саопштено, потврдио одлуку суда са изворном надлежношћу, пренела је руска агенција Тасс.
Руска федерална антимонополска агенција (ФАС) је прошле недеље одредила казну у висини од 438 милиона рубаља (6,7 милиона долара) америчкој компанији „Гугл корпорејшен”.
„Казна ’Гуглу’ за кршење антимонополских прописа износи 438 милиона рубаља (6,7 милиона долара)”, изјавио је тада заменик директора ФАС-а Алексеј Дотсенко, и додао: „Надамо се да ће компанија деловати у складу са нашом одлуком и да ће ускоро платити казну”.
ФАС је у марту ове године покренуо истрагу против „Гугла” због злоупотребе доминанте позиције на руском тржишту оперативних система за мобилне уређаје. „Гугл”, као власник оперативног система „андроид”, могао би да се суочи са казном која је једнака распону од 10 до 15 одсто његових прихода на руском тржишту из 2014. године, пренео је Танјуг.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА