Најновије

ЦРНО МУ СЕ ПИШЕ: САД могу да траже изручење Радуловића!

Америчка пореска управа неће одустати од милион долара које им на име неисплаћеног пореза дугује лидер покрета Доста је било Саша Радуловић, па би он лако могао да буде први на којем би се применио нови споразум о екстрадицији, који су у Београду потписали српски премијер Александар Вучић и амерички потпредседник Џозеф Бајден.

Саша Радуловић (Фото: Медија центар Београд)

Овим споразумом предвиђена је боља сарадња између Србије и САД у области полиције, а саговорници кажу да би ово могло да буде основ да Американци затраже изручење Радуловића јер му амерички порезници неће опростити дуг од милион долара.
Наиме, лидер ДЈБ остао је дужан Америци 1.069.670 долара, због чега је америчка пореска управа ИРС 14. јула 2005. ставила руку на све што српски политичар поседује у тој држави, од аутомобила до некретнина и уштеђевине.
Премијер Вучић је рекао како Радуловић није учествовао ни у једном успешном пројекту, осим овом у Калифорнији. "Ту их је заврнуо за све паре", рекао је Вучић.
Посланик СНС Владимир Ђукановић каже како се ствара врло незгодна ситуација - јер Србија има посланика који има имунитет, а траже га америчке федералне власти.
- Скупштина би вероватно одмах заседала. Имунитет би морао да буде скинут ако би се испоставило да је то тачно, САД би тражиле да буде приведен. Србија би онда билатералним разговорима успела да издејствује да му суђење буде овде - рекао је Ђукановић.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА