Најновије

НЕ ОБАЗИРУ СЕ НА ПРЕТЊЕ ИЗ ВАШИНГТОНА: Сиријска војска довукла ПВО системе и креће у одмазду! (ВИДЕО)

Сиријска армија допремила је најмање два земља-ваздух ракетна система у регион Хасака на североистоку Сирије, јављају локални извори.

Сиријска авијација изнад Хасаке (Фото: Твитер)

Овај потез уследио је као одговор на претње из Вашингтона да ће америчке снаге у региону почети да обарају сиријске авионе, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Упркос упозорењу из Пентагона, сиријски аиони су наставили да надлећу спорну област и "угрожавају безбедност" америчких трупа на терену, преноси АФП. Aгенција Ројтерс пренела је изјаву представника Пентагона да су авион међународне коалиције предвођене САД-ом на небу у близини Хасакеа на североистоку Сирије пресрели два сиријска ловца и принудили их да напусте област.
CqQLYx2XEAAqe74

Сиријско министарство одбране оптужило је чланове Радничке партије Курдистана (ПКК) да су одговорни за нове сукобе у Сирији и најавило одлучан одговор на провокације. Данас се у овој области водила претежно артиљеријска борба, а касније током дана интензивирани су и оружани сукоби на више локација у, и око града.  Велики број становника донедавно мирног града почео је у паници да напушта своја огњишта, а градоначелник Хасаке Редур Халил апеловао је на припаднике ПКК да седну за преговарачки сто и реше размирице са сиријским властима. Погледајте борбе из Хасаке данас: Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА