Најновије

ПЈОНГЈАНГ: Дипломата дезертер је олош и криминалац!

Северна Кореја саопштила је данас да је високи севернокорејски дипломата који је недавно пребегао у Јужну Кореју "криминалац и олош", јавља АП.

Ким Џонг Ун (Фото: Синхуа)

Званична севернокорејска новинска агенција КЦНА оптужила је Сеул да одлуку Таеа Јонг Хо, који је некада био на дипломатском положају у севернокорејској амбасади у Лондону, да пребегне у Јужну Кореју користи за пропаганду усмерену на вређање руководства у Пјонгјангу.
КЦНА, такође, оптужује британску владу да је игнорисала међународни протокол тиме што је одбацила, како наводи северокорејска агенција, захтеве да се Тае изручи Пјонгјангу, већ га је уместо тога предала Сеулу.
КЦНА није навела Таеа по имену, али је истакла да је Северна Кореја наложила "бегунцу" који је тада радио у амбасади у Британији, да се врати у Пјонгјанг у јуну како би био подвргнут истрази за низ злочина, укључујући проневеру владиних фондова, одавање државних тајни и сексуалне нападе на малолетну особу.
У извештају агенције се каже да је "Тае требало да буде правно кажњен за злочине које је починио, али је одбацио отаџбину која га је подигла, па чак и своје родитеље и браћу, бежећи и мислећи само како ће себе да спасе".
Даље се наводи како је бегунац "олош који нема чак ни основни ниво лојалности нити чак трунку савести и морала које мора да има свако људско биће".
Јужнокорејско Министарство за уједињење је у среду саопштило да је Тае, који је пребегао у ту земљу, био други највише рангирани севернокорејски званичник у амбасади у Лондону и да је највиши дипломата из Северне Кореје који је пребегао у Јужну Кореју.
У саопштењу Министарства у Сеулу се каже да је Тае одлучио да пребегне зато што се гнуша севернокорејског лидера Ким Џонг-уна, вапи за демократијом у Јужној Кореји и брине за будућност своје деце, наводи америчка агенција.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА