Најновије

ДОДИК: Међународни фактор шаље сигнал терористичким групама да крену на Српску!

Председник РС Милорад Додик изјавио је да лидер СДА и бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић додатно радикализује ситуацију у БиХ без икаквог разлога.

Милорад Додик (Илустрација: Правда)

Коментаришући најаву Изетбеговића да ће упутити захтев Уставном суду БиХ за решавање спора између БиХ и Српске, којим ће тражити и доношење привремене мере за стављање на чекање одлуке Народне скупштине РС о одржавању референдума о Дану Републике, рекао да „Изетбеговић није БиХ“, него бошњачки члан Председништва и ништа више од тога.
- Веома је јасно да су Бошњаци инструментализовали и међународну заједницу за своје политичке циљеве, а наравно и Уставни суд БиХ, који већ у континуитету доноси одлуке које су резултат прегласавања – навео је Додик за Срну.
Додик је истакао да би само „блесави или наивни“ требали да поверују у добре намере такве институције у којој седе бивши потпредседници СДА и пресуђују о томе шта у РС треба или не треба урадити.
Председник РС поновио је да ће референдум о Дану Републике бити одржан 25. септембра, изразивши уверење да међународни фактор или Уставни суд у овом случају неће подлећи политичким притисцима.
- Уколико то учине, ми ћемо и у тим условима одржати референдум, очигледно шаљу сигнал радикалним исламским групама да крену са серијом активности које би могле угрозити стабилност. Располажемо таквим информацијама, да се само чека да међународна заједница или Уставни суд предузму неку меру на тај начин - рекао је Додик.
Он је упозорио да би самим тим и међународни фактор и Уставни суд БиХ на тај начин дошли у позицију да су директно у функцији терористичких активности у будућности.
Додик је рекао да су пре изјашњавања грађана на рефендуму о Дану РС Бошњаци почели да се обрачунавају зато што мисле да ће их само покретање форме која се зове референдум довести у позицију БиХ која би била у дисолуцији. Он је у том погледу истакао да је управо начин на који раде Бошњаци, и уопште покушаји злоупотребе органа какав је Уставни суд и насиље међународне заједнице - најбољи пут да се БиХ распадне.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА