Најновије

Да ли Вучића његови партнери из ЕУ присиљавају да ухапси Додика?

БЕОГРАД- Председника Српске гоне због 1.468.373 КМ (750.000Е) којима је 2007. године купио кућу на Дедињу... Странцима се жури да 'спакују' Додика пре 25. септембра, за кад је заказан референдум у РС.

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Званичници Босне и Херцеговине у сарадњи са западним моћницима жестоко притискају премијера Александра Вучића да помогне у хапшењу председника Републике Српске Милорада Додика.
Министарство правде БиХ дописом који је надлежнима у Београд стигао 17. августа ове године затражило је од српских власти да обезбеде доказе против Додика и то тако што ће саслушати више држављана Србије и доставити банкарску и пореску документацију о рачунима и пословима председника РС на територији Србије!
Додик је наводно под истрагом због износа од 1.468.373 КМ (750.000 евра) којим је још 2007. године купио кућу на Дедињу.
Монтиран процес
Тужиоци у Сарајеву тврде да су у новој истрази која је покренута 11. јула 2016. дошли до доказа и изјава сведока који потврђују да је Додик вилу у Београду купио "прљавим" парама које су стечене коруптивним и криминалним пословима, а да је потом, како би спречио истрагу о пореклу новца, све покушао да покрије фиктивним кредитом у "Павловић Интернешнал банци" из Бјељине.
У захтеву за међународну правну помоћ Министарства правде БиХ нигде се конкретно не наводи којим тачно доказима против Додика истрага располаже.
Како тврде обавештени, иза овог дописа, којим се заправо од Вучића тражи да ухапси Додика, стоји жеља Запада да председника РС компромитује и склони с политичке сцене уочи референдума о Дану РС, који је заказан за 25. септембар 2016!
Такође, овим се и Вучић доводи у крајње незахвалну позицију, јер ако власт у Београду поступи по захтеву из БиХ, Вучић ће бити означен као издајник, а ако одбије да сарађује, биће оптужен за "спречавање правде и заштиту криминала"!
- Истрага о вили у Београду и прању пара покренута је пре више од пет година и никад није нађен ниједан доказ да је Додик урадио било шта противзаконито! Сада је, међутим, стигао налог са Запада да се крене агресивно према Додику и зато се сада "докази" траже у Београду... Моћницима са Запада се јако жури да окончају истрагу до 25. септембра, кад би требало да се одржи референдум о Дану РС... - преноси извор из дипломатско-безбедносних кругова.
Додик је пре неколико дана изјавио да је "случај вила на Дедињу" покушај Запада да га сруши.
- Трн сам у оку међународној заједници! Мисле да ће мојим рушењем зауставити Српску. Није овде реч о борби против корупције, то су све глупости... Још пре неколико година доказано је да је све монтирано и измишљено! Кад немају ништа против мене, из нафталина извуку ову причу - истакао је тада Додик.
Аналитичар Бранко Радун каже да је намера Запада да натера Србију да пусти Додика "низ воду".
- Њихова подла замисао је да Додику последњи ударац нанесе Вучић и тако га компромитује пред изборе и референдум. Тужилаштво и Министарство БиХ су само извођачи радова. Ово је политичка ствар и било би најбоље да се Београд не меша. Нека Бањалука и Сарајево реше шта имају - подвлачи Радун.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА