Најновије

ДОДИK НА ЦРНОЈ ЛИСТИ ИСЛАМИСТA: Председник РС на попису Исламске државе за одстрел

Председник Републике Српске Милорад Додик налази се на 11. месту европске црне листе за одстрел такозване Исламске државе.

Додик (Фото: РИА)

Председник РС з каже да је упознат са овом информацијом.
- Недавно сам сазнао да сам 11. на тој црној листи Исламске државе - рекао је кратко Додик.
На том списку ИД су председници и премијери земаља ЕУ и региона, а раме уз раме са председником РС су председник Француске Франсоа Оланд, немачка канцеларка Ангела Меркел, премијер Белгије Шарл Мишел и други државници који се свакодневно супротстављају све јачем исламском екстремизму у Европи.
Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић потврдио је да ИД има листу за одстрел на којој су њихови највећи противници.
- Тачно је и да је председник РС Милорад Додик на тој листи Исламске државе. Он је уједно и једина особа из БиХ која се налази на мети исламиста - навео је Галијашевић.
Додаје како се име председника Републике Српске нашло на листи и због супротстављања исламизацији у БиХ.
- Теористички напад на Полицијску станицу у Зворнику у априлу прошле године био је званичан улазак терориста на територију Републике Српске и не треба одбацити могућност да се ти напади догоде у будућности- закључио је стручњак за безбедност Џевад Галијашевић.
Стручњак за безбедност Предраг Ћеранић наглашава да ову информацију треба схватити озбиљно.
- Уверен сам да МУП РС предузима неопходне мере, али оно што није добро то је да на нивоу БиХ не постоји довољна усклађеност безбедносних агенција и што постоје лоши односи на релацији министра безбедности Драгана Мектића и главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горана Салиховића - упозорава стручњак за безбедност Предраг Ћеранић.
Додаје како се због лоших односа у безбедносним службама, са правом поставља питање како ће уопште функционисати Ударна група за борбу против тероризма.
Подсетимо, председник РС и у јулу ове године оштро је критиковао исламисте у БиХ након паљења заставе Србије.
Додик је тада истакао да је паљење српских застава, промоција „Исламске државе“ и позив на тероризам у моменту када се широм Европе догађају терористички напади.
Он је чин паљења назвао јасним знаком да је БиХ држава опасног живљења и да као таква није пожељна ни за један народ, поготово не за Србе и подсетио да власт Српске годинама указује „да нема будућности у БиХ, заједници која представља припремни полигон за терористе који делују широм Европе и света и у којој се слободно промовише тероризам“.

Информације европских агенција

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић истиче да су на листи ИД председници и премијери држава који наносе штету радикалним исламистима и који су претња ИД у остварењу њихових циљева на подручју Европе.
-Ради се о листама до којих су дошле европске обавештајне агенције- објаснио је Галијашевић.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА