Најновије

КОЛИНДА: Честитам вам "Олују", то је круна наше борбе!

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић честитала је хрватским држављанима 21. годишњицу војно-полицијске акције "Олуја".

Колинда (Фото: Јутјуб)

Акција Олуја се у тој држави обележава као Дан победе и домовинске захвалности и Дан хрватских бранитеља, поруком да је та акција "круна историјске борбе за слободу".
"Домовински рат је основ наше државе, а "Олуја" круна наше историјске борбе за слободу. Поносни на своју победу и на сва досадашња остварења и успехе, прославимо радосно наш државни благдан, са захвалношћу свима који су поднели жртву живота и здравља за остварену неовисност и с вером да ћемо у домољубном заједништву остварити жељене циљеве за нашу будућност", поручила је Грабар Китаровић, пренела је Хина. 
Централна свечаност обележавања 21. годишњице војно-полицијске акције Олуја биће одржана сутра у Книну, али још нема најава ко ће јој присуствовати од представника државног врха. 
Годишњица војно-полицијске акције Олуја се са различитим емоцијама обележава у Хрватској и Србији и док званични Загреб тај дан слави, за Београд је то Дан сећања на погинуле и прогнане Србе. 
Војно-полицијска акција Олуја је трајала од 4. до 9. августа када је из Хрватске протерано, према различитим изворима, између 200.000 и 340.000 Срба, више од 1.200 њих је погинуло, а готово 900 се и данас води као нестало.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА