Најновије

РАДЕТА: Хаг мисли да је Србија банана држава!

Хашки трибунал мисли да је Србија банана држава, рекла је данас функиционерка СРС Вјерица Радета поводом захтева Хашког трибунала да се промени закон и изручи троје радикала и додала да очекује да, како је рекла, никоме у Србији неће пасти на памет да промени закон.

Вјерица Радета (Фото: Јутјуб)

Радета је на конференцији за новинаре рекла да је Хашки трибунал још једном показао да је антисрпска творевина и да мисли да је Србија држава без суверенитета, те да, како је казала, свако може да тражи да се мења закон.
Подсетивши да је Виши суд у Београду донео решење, које је постало правоснажно и којим је утврђено да нема правног основа за изручење Петра Јојића, Јове Остојића и Вјерице Радете, тада су из Хага инсистирали на изручењу, што значи, сматра она, да су тада имали другачије мишљење.
- Када су инсистирали да нас без обзира на то решење изруче, онда значи да нису имали проблем са нашим законом. У међувремену су ваљда схватили да нема правног основа за изручивање, онда им је пало на памет да увреде Србију и да треба да мењамо закон због њих - рекла је Радета.
Она је казала да очекује да никоме у Србији неће пасти на памет да промени тај закон и да "игра како им свирају" из Хашког трибунала.
- Кад би неком пало на памет да послуша Хашки трибунал и да промени закон и да у закону каже да може да се изручи неко ко је наводно увредио Хашки трибунал, то никако не би могло да се односи на нас троје зато што закони не могу ретроактивно да се примењују - рекла је Радета.
Подсетила је да закони могу да се мењају на предлог посланика и Владе, а не на предлог "хохштаплера из белог света".
Радикали ће, рекла је Радета на конференцији, сутра у 19 сати обележити годишњицу Олује на граничном прелазу измедју Бачке Паланке и Илока. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА