Најновије

"ИЗВИЊАВАМ СЕ ШТО НИСМО ЗАВРШИЛИ ПОСАО ДО КРАЈА". Застрашујућа изјава вође хрватских "бранитеља" као да је копирана од Хитлера!

Представник бранитеља, пуковник у пензији Ивица Главота је у свом обраћању на обележавању 21. годишњице војно-полицијске акције Олуја у Книну оштро критиковао власт поручивши да “други чин” те операције ни две деценије касније није ни почео, те да о будућности те државе не може да одлучује нико осим Хрвата.

Олуја 1995 (Фото: Јутјуб)

Извинивши се јавно народу што посао није обавјен до краја, Главота је објаснио да је Олуја била тек први чин борбе за Хрватску, а да је други чин требало да буде борба за напредак у свим сегментима друштва и борба за савремено друштво.
– Тај други чин није ни почео, 21 годину након Олује. То је била операције која је омогућила поражавање великосрпских претензија, али и да нико други, осим Хрвата не може одређивати будућност земље – рекао је.
Главота, који је био први говорник на свечаности обележавања Дана победе, поручио је да су “фотеље” злоупотребљаване за лични напредак, а да је народ политичарима веровао. Овом бившем специјалацу који је, каже, ратовао од Вуковара до Превлаке, највише смета то што су, како је рекао, бирачки спискови чишћени у готово свим градовима, али не и у Вуковару, што је омогућило да се постављају ћириличне табле. Хрвати су после Олује очекивали напредак, а уместо тога Хрватска се сада припрема за пријем миграната, док становништво стари, а млади напуштају земљу. Главота је оштро критиковао и заступнике у Сабору због нерада, те запитао шта би било да су бранитељи 1995. узели колективни годишњи одмор. Посебно се обраћајући новом лидеру ХДЗ-а Андреју Пленковићу, Главота је рекао да он и други политичари треба да заврше причу о прошлим временима. – Прича о лустрацији је истина и треба се ослободити тог терета, јер се само тако може лакше ићи напред. Када у држави постанете папци знате да ћете ускоро бити папкари, волови. Народе мој, не допустите да нас вуку за нос – рекао је Главота. Потврдио је да се током рата латио оружја да би, како је рекао, зауставио четничку хорду. – Извињавам се свима којима нисмо успели да помогнемо, а највише народу, јер нисмо одрадили посао до краја и што сада морате да трпите оваква сра… у властитој земљи - поручио је Главота. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА