Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ОБРУЧ ПРОБИЈЕН: Ово треба да знате о ситуацији у Алепу (МАПА)

Коалиција џихадистичких формација која себе назива "Освајачком армијом" (Џејш ал Фатах) покренула је прошле недеље офанзиву не би ли пробила тронедељну блокаду источног дела града Алепа, који је под њиховом контролом од почетка сукоба у Сирији.

Алепо (Фото: ЈуТјуб)

Иако медији ових дана непрекидно говоре о томе да је обруч који је сиријска армија поставила око источног Алепа пробијен освајањем дистрикта Рамусех, Артиљеријске академије и блока зграда Пројекат 1070, то заправо није истина. Иако се територије под џихадистичком контролом сада практично спајају, "пробој блокаде" могао би се сматрати као успешан само уколико би се створио и коридор за пролаз џихадиста и робе са југозапада на исток града. То овде није случај. 

Разлог лежи у томе што сиријска војска држи стратешке тачке са обе стране "пролаза" са којих су у стању да онемогуће било какво кретање трупа и робе са једне на другу страну. Уз то, ови квартови су константно и под ударом руске и сиријске авијације, а борбе у њима практично трају без престанка. И не само то, сиријска армија успева чак и да обезбеди коридор кроз ову територију кроз коју пролази пут за снабдевање западног дела града, који је под контролом сиријских власти. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА