Најновије

Ова Црногорка је постала бог на ратишту Сирије! (ВИДЕО)

ПОДГОРИЦА - Ухапшени сиријски борац Хамид Бехаровић црногорским тајним агентима испричао је да га је у ту државу одвео Подгоричанин Мирза Хаклај, “чија је жена сада бог на ратишту”.

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Улцињанин Бехаровић  ухапшен је у четвртак на подгоричком аеродрому, заједно са супругом и малолетном кћерком.
Они су стигли из Турске, а информацију да ће слетети на подгорички аеродром црногорским безбедносним службама јавиле су колеге  из те државе. Према поузданим сазнањима “Вијести”,  Бехаровић је ухапшен  због сумње да је учествовао у рату у Сирији.
По налогу Специјалног  тужилаштва ухапшен је  због сумње да је извршио кривично дело  - учешће у страним оружаним формацијама.
Наводно,  био је  под лупом Агенције за националну безбједност, чији су агенти  пратили његово кретање.  Након што су му стављене лисице на руке, припадници тајне службе обавили су  разговор са Бехаровићем.
Бехаровић је наводно инспекторима рекао да је супруга Мирзе Хаклаја, Алмина “сада главна у тим круговим”.  Иначе Подгоричанин Мирза Хаклај је погинуо у Сирији. Вест о његовој погибији  објављена је у фебруару прошле године, али до јуна исте године није потврђена.
Тада се јавности обратила његова породица и потврдила да је Мирза страдао. Хаклај је   био   један од актера снимка ИСИЛ-а на којем су упућене пријетње балканским државама Подгоричанин и његова супруга, иако су испитивани засебно, инспекторима су испричали идентичну причу да су у Сирију отишли због немаштине.
“Рекао је да је био дужан  7.000 евра за струју, да су живели у немаштини и да му је Мирза Хаклај обећао новац и бонусе, али да ништа није добио јер је 'чекао да буде уведен у рат'. Исто је испричала и његова супруга, због тога верујемо да су  инструирани шта да кажу”, казао је извор.
“Тврдио је да је намјеравао да се јави полицији чим дође у Црну Гору и да им објасни да није ратовао. Наводно, вратио се када је схватио да од његовог ангажмана нема ништа”, казао саговорник. Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА