Најновије

ТРИ НОВЕ ВРСТЕ ХИПЕРСОНИЧНИХ РАКЕТА: Руси модификовали систем С-300, сада има исти домет као С-400!

МОСКВА- Чувени руски зенитни ракетни систем С-300 – тачније, његова модернизована верзија С-300В4 коју Оружане снаге РФ добијају од 2014-те – постаће још разорнији и моћнији. Јер, добија три врсте хиперсоничних ракета.

С- 300 (Фото: РИА Новости)

Њихов произвођач, концерн „Алмаз-Антеј”, објавио је: „Све су двостепене и на тврдо гориво. Међу собом су максимално унификоване. И, све су дириговане”.
Из тог концерна су прецизирали да С-300В4 може да користи малу ракету 9М83М, велику 9М82МД и “средњу” 9М82М чији је домет до 200 километара.
Концерн је открио да је 9М82МД предвиђена за пресретање и уништавање аеродинамичких циљева на растојањима до 400 километара, као и свих основних типова балистичких циљева, укључујући бојеве главе балистичких ракета средњег домета које лете брзином до 4,5 хиљаде м/ч.
У новим ракетама за С-300В4 – које ће служити за уништавање бојевих глава балистичких ракета – први пут је примењена бојева глава са усмереним ударом. Неке ће бити са „лаким”, а неке са „тешким” гелерима.
Нове ракете ће, захваљујући свему овоме, бити пет до шест пута убојитије од класичних.
Претходно је генерални директор „Алмаз-Антеја”, Павел Созинов, потврдио да ће С-300В4 бити опремљен новом ракетом великог домета која ће јој омогућавати да уништава циљеве на даљинама до 400 километара.
Фактички као ракетни зенитни системи С-400.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА