Најновије

ПОРУКА АМЕРИЦИ И САТЕЛИТИМА: Ево шта руска и кинеска флота вежбају у Јужном кинеском мору

Кина и Русија ће од данас одржати осмодневне морнаричке вежбе у Јужном кинеском мору у близини обале кинеске провинције на југу, Гуандонг, изјавила је кинеска Морнарица.

Кинеска морнарица (Фото: Синхуа)

У вежби Сарадња на мору-2016, учествоваће површински бродови, подморнице, авиони са фиксираним крилима, борбени хеликоптери на бродовима, маринци и Морнарица, рекао у пише на званичном микроблогу кинеске Морнарице.

Две земље ће спровести одбрамбене и подморничке операције и операције спасавања, као и "заузимање острва" и друге активности, додаје се у саопштењу.

Маринци ће учествовати у вежбама са бојевом муницијом, одбрани острва, а операције слетања ће бити највећа вежба икада у којој су учествовале морнарице две земље, наводи се у саопштењу.

Кина је саопштила да је одложила „рутинске“ поморске вежбе заказане за јули, рекавши да су вежбе имале за циљ јачање сарадње и нису биле усмерене против било које друге земље. Кина и Русија су чланови Савету безбедности УН са правом вета и имају сличне погледе на многа важна питања, као што је криза у Сирији и често се постављају као супротност Сједињеним државама и Западној Европи. Извор: Katehon.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА