Најновије

Мило не посустаје: Победа на изборима важна као референдум!

Црногорски премијер и лидер владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић оценио је вечерас на Цетињу да је победа те партије на парламентарним изборима 16. октобра важна као и тријумф на референдуму о обнови независности Црне Горе.

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Ђукановић је на првом предизборном скупу ДПС-а казао да би, ако би на изборима победила опозиција која још није прихватила референдум и која не прихвата суверену Црну Гору, државу вратило на статус који би суштински значио потирање резултата референдума.
Тај део опозиције, који није именовао, према речима Ђукановића, сада је антиреферендумски и антицрногорски још острашћенији.
- Овај пут су додатно полетни, верујући да имају потпору моћног и снажног спонзора - рекао је Ђукановић, не прецизирајући ко је тај спонзор.
Он је стога позвао грађане да дају глас ДПС-у, јер само његова победа, како је навео, гарантује јачање темеља државе, њен пут у Европу, унапређивање квалитета живота становништва, верски и међуетнички склад у држави и њено лидерство у економском погледу и у очувању стабилности и мира у региону.
Лидер ДПС-а је казао да је што већа подршка грађана ДПС-у, да би освојио 41 мандат у Скупштини, потребна и због тога да та партија не би доживљавала уцене од стране, како је навео, својих тобоже партнера. Не именујући ни те партнере, он је рекао да су они заправо били "политички крпељ" који је, суштински, све радио против интереса Црне Горе.
Ђукановић је додао да грађани у Црној Гори заслужују европски живот, а не повратак у неизвесност, као и да Црна Гора слободно бира свој пут, да је данас фактички чланица НАТО, земља која води преговоре са ЕУ и најразвијенија држава у региону.
Он сматра да би успех Демократског фронта на изборима значио радикалну промјену евроатлантског курса, па је нагласио да ДПС и даље има јасну визију развоја Црне Горе.
- У центру наше пажње је унапређење квалитета живота грађана и двоструко увећана пензија, али то није довољно, треба нам бржи економски раст и већа запосленост - рекао је Ђукановић.
Потпредседник ДПС-а Душко Марковић такође је на конвенцији на Цетињу рекао да се њихов коалициони партнер у протеклом периоду, Социјалдемократска партија, "управо уз уже ДПС попео са ивице изборног цензуса на 25 одсто власти".
- Црна Гора је држава, дом, свих, али управљање њоме не сме се поверити онима који је не поштују - рекао је Марковић.
По његовим речима, ДПС је свих година владања доказао да уме да гради и чува државу, а опозициони Демократски фронт је и у октобру прошле године, у време његових уличних протеста, показао да не заслужује управљање Црном Гором.
Марковић је казао и да део опозиције у Црној Гори градјанима не нуди ништа добро, осим "скраћења химне и промене државних симбола".
- То им никада нећемо дозволити, не само 16. октобра него ни у будућности - казао је Марковић. Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА