Најновије

ПРЕМИЈЕР ВУЧИЋ: Сањам царинску унију на Балкану!

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да страхује за стабилност Западног Балкана и позвао на формирање царинске уније са свим балканским државама и територијама.

Александар Вучић (Фото: Синхуа)

- Не бојим се за нашу будућност у економском погледу, али потребна нам је заправо политичка стабилност у региону. Због тога ћемо уложити пуно напора, пуно времена да обезбедимо такву врсту политичке стабилности - рекао је Вучић у интервјуу за АФП уочи посете Француској.
Премијер Србије констатовао је да сарадња међу суседима није била лака после "не само деценија, већ и векова мржње и ратова".
- Мој сан је да имамо царинску унију са свим балканским државама, свим територијама, са свима. То је мој сан. Да имамо јединствено тржиште - рекао је Вучић.
То, како је објаснио, не би била још једна Југославија, јер сви имамо своје државе и нико не тражи ни "велику Србију" ни "велику Хрватску", већ тржиште које би довело до тога да људи буду богатији и да у овом региону буду боље и веће компаније.
Вучић је рекао да је нарочити проблеме однос између Срба и муслимана у региону.
Он је оценио да поверење између Београда и Приштине побољшано, али је поновио да Србија неће дозволити да Косово постане чланица Уједињених нација.
Говорећи о европским интеграцијама, Вучић је истакао ентузијазам своје владе у вези прикључења ЕУ, упркос скептицизму који поводом проширења постоји у Унији, али и међу седам милиона становника Србије.
- Имамо већину људи која мисли да ЕУ штети нашим националним интересима, то је чињеница. То не могу да порекнем - рекао је Вучић.
Он је, међутим, одбацио идеју да Србија балансира између Европе и свог блиског савезника Русије.
- Ми смо на нашем путу ка ЕУ. Једина разлика јесте то да бисмо волели да останемо у веома добром односу са Русима - рекао је Вучић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА