Најновије

Ђукановић: Око Косова, ово морате да схватите!

Предcедник Владе Црне Горе Мило Ђукановић казао је да су неке од новоформираних опозиционих коалиција створене из нужде да би замаскирале своје слабости.

Мило Ђукановић (Фото: Синхуа)

“То су коалиције које су  створене из нужде. Неке од тих партија немају партијску инфраструктуру, друге немају лидера, треће немају идеју шта би радиле када би се евентуално докопале прилике да креирају државну политику у Црној Гори. Онда су жељели да на неки начин те своје слабости закамуфлирају у коалицији и вероватно неспремне да се суоче са оним што је прецизан однос грађана према њиховој партијској политичкој понуди", рекао је Ђукановић.
Говорећи о кампањи Демократског фронта  премијер Ђукановић је казао да "не само да они имају погрешан слоган, већ да имају погрешан политички курс".
“Ако за сво зло, оптужујете једног човека, биће ипак да сте одлуком да се сукобите са том политиком преко њега одабрали можда и најснажније упориште те политике и изабрали можда најзахтјевнију мету”, рекао је Ђукановић.
Он је поручио да нема ништа против таквог њиховог избора.
“Уверен сам да је то погрешан избор који ће нам помоћи да ми још убедљивије тријумфујемо на овим изборима”, казао је Ђукановић.
Ђукановић је истакао да је, када су у питању односи са Србијом, укупна атмосфера битно унаприеђена.
“Премијер Вучић и ја тим односима дали смо доста значајан допринос и данас са задовољством можемо казати да су ти односи у фази врло интензивног опоравка или да кажем, стварања узорног примјера за односе међу суседима у регион, поручио је Ђукановић. "Нико у Црној Гори, почев од доносилаца одлука, па до сваког грађанина није имао лошу намеру да признањем Косова направи неку штету Србији. Не прави се штета ономе кога доживљавате врло блиским са вама. Није реч о томе, већ је то била и и даље је наша перцепција оног што је потребно учинити на сређивању стања у региону и стварању претпоставки за успостављање веће стабилности и обнову поверења", додао је Ђукановић. Он је казао да је више пута и бившем председнику Србије Борису Тадићу и садашњем премијеру Александру Вучићу говорио да је његов утисак да је ововремена Србија у позицији да само прими фактуре за изгубљену битку по питању Косова. "Та битка је нажалост изгубљена у претходним генерацијама људи који су доносили државно-политичке одлуке у Србији и због тога је моја сугестија била и Тадићу и Вучићу да због раније изгубљене битке не оробљавају оно што су реалне развојне шансе данашње и будуће Србије", рекао је он. Извор: cdm.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА