Најновије

НЕМЦИ ИСМЕВАЈУ ЕРДОГАНА: Због ове насловне стране, турски председник је потпуно побеснео! (ФОТО)

Прилог посвећен Турској изашао је у уторак с насловницом на којој је писало “Земља која губи своју слободу”, а Ердоган је у њему приказан као диктатор.

Ердоган (Фото: Синхуа)

Турско министарство спољних послова у саопштењу за јавност поручило је да тај прилог одражава “стање духа изопачено и пуно предрасуда” у односу према Турској.
На насловници је фотографија Ердогана, хладног израза лица са сунчаним наочарима, а у позадини је фотомонтажа с два минарета истанбулске џамије претвореним у ракете у тренутку лансирања. Турско министарство је преко свог портпарола оценило насловницу “изузетно провокативном”, тим пре што је објављена у време када Турска слави празник Курбан-бајрам. Он је рекао да "Шпигл" жели да пружи “лошу слику не само Турске него ислама”. "Шпиглови" написи о Турској су и пре давали повода за више спорова с турским властима, а новинар листа у Истанбулу је недавно морао напустити земљу јер му није продужена акредитација. Немачка је јуче затворила свој конзулат у Анкари због страха од терористичких напада. Извор: Телеграф/Vecernji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА