Најновије

ЛАЗАНСКИ: Путин никоме неће дозволити да гази по Српској, а ево зашто Додик иде баш сад у Москву

Стручњаци сматрају да би напад на РС био схваћен као објава рата Русији. Председник Русије данас ће се у Москви састати са Милорадом Додиком. Очекује се да подржи право Срба на референдум и осуди све претње насиљем.

Мирослав Лазански (Фото: mc.rs)

Евентуални напад на Републику Српску значио би својеврсну објаву рата Русији и то је нешто са чим морају да рачунају сви они који се ових дана играју ватром у БиХ.
Путин ће учинити све како би заштитио босанске Србе.
Мирослав Лазански каже да Путин и Москва нипошто неће дозволити да се остваре претње из Сарајева о крвавом рату и муњевитом уништењу Републике Српске. Лазански сматра да не верује у могућност да Армија БиХ нападне Српску и ако до тога дође, Русија ће као гарант Дејтонског споразума бранити Србе у БиХ.
Лазански сматра да Русија подржава одржавање референдума о Дану РС, јер је то „најдемократскији вид изражавања воље грађана, који је дозвољен и Каталонији и Шкотској и мора бити дозвољен и Српској“.
- Полуизлапели пензионер Сефер Халиловић налупетао се на сарајевској телевизији глупости, а свестан је да нема никакву војску под собом која би остварила његове злочиначке планове. Ту је заправо највећи проблем то што званично Сарајево није осудило Халиловићеве изјаве, што значи да он има политичку подршку Бакира Изетбеговића... С друге стране, јако је добро што премијер Вучић смирује тензије, али и што је јасно рекао да Србија не може и неће дозволити још једно етничко чишћење и покољ Срба – истакао је Лазански.
Он ипак не верује у могућност избијања рата у Босни и напада на Републику Српску, али сматра да уколико до тога ипак дође, да Путин неће чекати скрштених руку.
- Није нимало случајно што је Путин позвао Додика да му дође у посету само три дана пре референдума и тиме му пружи и симболичку, али и врло конкретну политичку подршку. Русија неће дозволити ни Западу ни Сарајеву да газе РС и то је порука која ће данас снажно одјекнути из Москве- каже Лазански.
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА