Најновије

ЛИНТА: Отворена обнова усташтва у Хрватској

Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцењује да тзв. миса за 35 убијених усташких генерала и пуковника НДХ која је одржана у базлици Пресветог срца Исусова у Загребу представља још један у низу доказа да је у Хрватској на делу "отворена обнова усташтва".

Миодраг Линта (Медија центар)

Линта позива хрватску власт, ХДЗ и врх Католичке цркве да најоштрије осуде величање усташких злочинаца, као и присуство члана ХДЗ-а и свештеника на поменутој миси, наводи се у саопштењу.
Он клаже да је на миси било присутно неколико свештеника, посланик у Хрватском сабору и члан ХДЗ-а Жељко Гласновић, режисер срамотног ревизионистичког филма Јаков Седлар и преко 100 посетилаца.
- Свештеник Драган Мајић је, између осталог, рекао да су убијени усташки генерали и пуковници, не осведочени злочинци, већ великани, мученици и невине жртве који су се тобоже борили против великосрпске хегемоније и доминације. Каже и да треба славити 10. април, дан оснивања злочиначке НДХ и да је над Хрватима после Другог светског рата почињен геноцид - наводи Линта.
Линта сматра да власт у Хрватској благонаклоно гледа на обнову фашизма у Хрватској и само повремено њени представници, укључујући и хрватску председницу Колинду Грабар Китаровић, издају саопштење или дају изјаву за медије да се тобоже ограђују од говора мржње, вређања на националној и верској основи и нетрпељивости. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА