Најновије

САД И ЕУ: На Русији је да спаси примирје у Сирији

Министри спољних послова Француске, Италије, Немачке, Британије, САД и висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност саопштили су у суботу да је на Русији да обезбеди примирје у Сирији, јавља данас АФП.

Сирија (Фото: Синхуа)

"Одговорност је на Русији да докаже да је вољна и способна да предузме ванредне кораке како би спасла дипломатске напоре", наводи се у саопштењу издатом у суботу.
На захтев Британије, Француске и САД, Савет безбедности УН састаће се данас ради разговора о ескалацији насиља у другом највећем сиријског граду Алепу, навеле су дипломате.
У снажним ваздушним нападима јуче су оштећене зграде и убијено најмање 45 цивила у Алепу, два дана након што је сиријска војска најавила офанзиву како би повратила источни део града из руку побуњеника.
Генерални секретар УН Бан Ки-мун изразио је запрепрашћење интезивирањем борби у Алепу и упозорио да би употреба модерног оружја у том граду могла да резултира ратним злочинима.
Седмодневно примирје које су договориле САД и Русија завршено је у понедељак, а покушаји да се прекид ватре обнови су пропали, подсећа француска агенција.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА