Најновије

ДОДИК ПОРУЧИО БАКИРУ: Ово што си урадио обиће ти се о главу као бумеранг!

Председник Републике Српске Милорад Додик најавио је у Бањалуци да ће у Српској бити још референдума и да ће они убудуће бити организовани електронски, како би се брже и лакше могли спровести.

Милорад Додик (Фото: РИА новости)

На тим референдумима, како је рекао, имаће право да се изјасне сви они који буду имали уписано шестомесечно пребивалиште у РС.
- Ово што је урадио Бакир Изетбеговић, ће му се обити као бумеранг о главу - поручио је Додик и поновио је да ће се на позив Тужилаштва БиХ одазвати, али да не жели ићи у Сарајево, и изразио је спремност да се обрати путем видео линка или из неке локације у РС.
Додик је појаснио да се уступци односе на чињеницу да без представника владе РС ниједна одлука у склопу механизма неће моћи бити донесена.
Додао је да ће ускоро бити усвојен Правилник који ће дефинисати ко је надлежан да представља РС на преговорима и разговорима.
Поновио је да је током преговарања о механизму координације РС од Бакира Изетбеговића, председавајућег Председништва БиХ, добила уступке какве није могла ни да сања, пренели су бањалучки медији.
Додик је додао и да ће ускоро Српска поднети апелацију Уставном Суду БиХ око свих закона усвојених у Федерацији а за које није било сагласности, због чињенице да Дом народа Федерације није попуњен на уставан начин, са Србима, те најавио и апелацију о 1. марту, као Дану државности БиХ, који Срби и Српска не признају. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА