Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ И ДАЉЕ ПРЕТИ ДОДИКУ: Након поређења са Гадафијем и Садамом, отишао корак даље!

Председник Странке демократске акције (СДА) Бакир Изетбеговић не одустаје од претњи председнику РС Милораду Додику, коме је раније предвидео судбину Гадафија и Садама, поручивши да "онај ко удари на државу, добиће од државе одговор".

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

Изетбеговић, који је иницирао апелацију Уставног суда о забрани 9. јануара као Дана РС, је синоћ у Новом Травнику, у оквиру кампање уочи предстојећих локалних избора, у БиХ, казао да мисли да је "Милорад Додик данас један врло забринут човек".
- Није се играти са институцијама државе и мислим да након овога никоме неће пасти на памет да прави онај тешки референдум којим су се дичили. Не можете рушити мировни споразум, а да не срушите мир у овој земљи - рекао је Изетбеговић. Изетбеговић, који је и актуелни председавајући Председништва БиХ, је истакао да неће бити повратка у деведесете године прошлог века и конфликте, те да БиХ више није земља случај, која је у застоју и изазива забринутост. Иначе, Додик је јуче потврдио да је добио позив Тужилаштва Босне и Херцеговине за саслушање због одржавања референдума о Дану РС-а, али је поновио да не намерава да изјаву даје у Сарајеву јер сматра да му је у том граду, након Изетбеговићевих изјава, живот угрожен. Додик је рекао да је спреман на сарадњу са Тужилаштвом, али на територији РС. Указао је и да јучерашња одлука о суспензији главног тужиоца Босне и Херцеговине Горана Салиховића говори о томе колико су правосуђе и тужилаштво подложни разним политичким утицајима, а пре свих Изетбеговићеве СДА. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА