Најновије

Huffington Post: Хилари Клинтон је спремна да ратује са Русијом и Кином - упозорени сте!

Кандидаткиња Демократске партије за председника САД, Хилари Клинтон, слепо верује у изузетност Америке, толико да оправдава ратове и сасвим је у стању да започне оружани конфликт са Кином и Русијом.

Хилари Клинтон је спремна да ратује са Русијом и Кином (Фото: Синхуа)

Ово је написао Брус Фејн, коментатор утицајног америчког онлајн листа Huffington Post. У истом тексту истог аутора се даље  иронично наглашава: „Ако сте уверени да је рат против Русије и Кине који им не би објавио Конгрес САД неопходан да би била остварена божанска мисија давања слободе, праведности и достојанства руском и кинеском народу, онда гласајте за председничког кандидата демократа Хилари Клинтон”.
Фејн одмах и упозорава: „Високомерна убеђеност демократа да су Сједињене Државе локомотива човечанства, а цео остали свет вагони који хоће некада је довела до рата у Вијетнаму”.
Фејн додаје да је Клинтонова продемонстрирала своје агресивне и ура-патриотске погледе на спољну у августу за време наступа пред Америчком легијом. Тада је тврдила да су САД “изузетна” и “незаменљива” земља и да цео свет гледа у Сједињене Државе, а ако се Вашингтон не би држао своје „одозго послате улоге” свет би наводно захватио хаос.
Комантатор Huffington Post поводом овога подвлачи: „Изгледа да госпођа Клинтон није свесна да је свет постојао хиљаде година без падања у хаос пре него што су се 1776. године појавиле Сједињене Државе”. За овим је уследило: „Она је подржавала и подржава ратове, што значи – легитимизовање  убистава – у Авганистану, Ираку, јемену, Сомалији и Либији. Мешање САД у ратне конфликте у тим земљама само је повећало, а не смањило хаос.”
Фејн посебно наглашава да је Клинтонова са положаја државног секретара САД помогла да се изрежира смена режима у Украјини и да се изборила за пружање војне помоћи новој власти у Кијеву „ради борбе против Русије у њеној историјској сфери утицаја”.
Фејн указује да Клинтонова баштини примитивно поимање политике демократе Линдона Џонсона: наши добри момци против туђих лоших момака, а због те логике се пола милиона америчких војника заглибило у Вијентаму.
Фејн закључује текст речима: „Хилари Клинтон је спремна да ратује са Русијом и Кином. Упозорени сте”. Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА