Најновије

ШЕШЕЉ: Прво да се сруше нелегалне куће Томислава Николића!

Председник Српске радикалне странке проф. др Војислав Шешељ обавестио је јавност да су активисти радикала, предвођени председником Извршног одбора и потпредседником Народне скупштине Вјерицом Радетом, пре неколико дана спречили рушење недовршене приватне породичне куће у насељу Ледине, општина Нови Београд.
Шешељ је истакао да се српски радикали залажу за поштовање закона, али да нема правичности, правног поретка и принципа законитости у држави у којој приликом кршења закона не дођу на удар прво највиши државни функционери, па онда обични грађани. Он је навео да никоме ништа не би смело да се руши у Србији док се не сруше три нелегалне куће Томислава Николића на Новом Београду у заштићеном појасу реке Саве, где је апсолутно забрањена било каква градња. 
Како наводе у СРС Томислав Николић је своје куће сазидао на државној земљи коју је противправно узурпирао, а људи чију кућу су хтели да сруше су зидали на сопственој земљи. Нису прибавили грађевинску дозволу, а за то је одговорна Скупштина града која већ деценијама није донела детаљни урбанистички план, па не може да изда грађевинску дозволу за подручје Ледина, где постоје услови искључиво за индивидуалну стамбену изградњу. 
Српска радикална странка је овом приликом позваа све грађане Србије који се нађу у сличној ситуацији да се организују, да обавесте српске радикале да им у томе помогну и да спрече рушење било ког објекта у власништву грађана док се не поруше приватни објекти Томислава Николића подигнути на државној земљи. Овакав вид грађанских протеста неопходан је да би се коначно успоставила правда и ефикасан правни поредак у Србији, наводе у странци.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА