Најновије

ПРОЦУРЕО СНИМАК: Руски космонаут у паници док ванземаљски НЛО лети поред његовог брода (ВИДЕО)

НЛО блогер је добио снимак који приказује руског космонаута у паници док НЛО лети поред њега док је снимао ношење олимпијске бакље у свемиру за Сочи 2014. године.

Руски космонаути (Фото: Јутјуб)

Према речима НЛО ловца Скота Веринга, било је благе драме у свемиру 9. новембра 2013. године, када су две или три ванземаљске летелице прелетеле поред руског космонаута који је обављао симболично ношење олимпијске бакље у свемиру за Зимске олимпијске игре 2014, одржане у Сочију у Русији.
Олимпијска бакља 2014. је пребачена на МСС у орбити на палуби свемирске летелице Сојуз ТМА-11М која је полетела из космодрома Бајконур 7. новембра 2013. године.
Руски космонаути Олег Котов и Сергеј Ризански, који су провели више од месец дана на МСС, изашли су из прикључног модула свемирске станице Пирс, око 21:34 часова 9. новембра 2013. године, носећи неосветљену црвено сребрну бакљу, како наводи Space.com.
Бакља није била упаљена изван МСС у свемиру јер горење није могуће у вакууму. Такође није упаљена унутар МСС због безбедносних прописа којима се забрањује отворени пламен унутар МСС.
Како су два руска космонаута ушла у свемир изван руског модула МСС, проследили су бакљу један другоме неколико пута. После сат времена, вратили су бакљу у модул и почели испланирани рад на одржавању током изласка у отворени свемир (ЕВА) који је трајао око шест сати.
Док су се смењивали у ношењу бакље, снимили су активност промоћу ГоПро камере и осталих камера монтираних на спољашњем делу МСС.
Снимак ношења олимпијске бакље у свемиру који траје скоро осам и по минута, постављен је на Јутјуб 1. септембра 2016. године од стране НЛО блогера Скота Веринга и приказује моменат када је руски космонаут снимајући ношење олимпијске бакље са ГоПро камером “одлепио“ када је видео три НЛО-а како лете поред њега.
Према Верингу и његовом писању на блогу, када је руски космонаут видео да НЛО-и лете испред њега, од страха је посрнуо на десно, скоро губећи равнотежу.
Очекујући аргумент скептика да су НЛО-и уствари били само свемирски отпади који су лебдели у то време, Веринг тврди да су вршили маневре свемирских летова и да је немогуће да има олупина и отпадака.
Према НЛО ловцу, у тренутку када је уплашени руски космонаут покушао да се удаљи од свемирских објеката, изгледало је као да су и НЛО-и направили нагле драматичне заокрете као да су се тргли због изненадних покрета космонаута.
Веринг је приметио да су неки од НЛО-а били “величине дрона“, док су неколико других били “величине пчеле.“ Он нагађа да су мањи НЛО-и живи (биолошки) ванземаљски ентитети. Овај закључак је засновао делом на опажању да су били у стању да нагло промене правац.
“Брзо сам приметио много белих ентитета који се крећу около,“ написао је. “Кажем ентитета, а не НЛО-а, јер су изгледали мали, величине дрона, али су други били малени… величине пчеле и неколико пута су се кретали цик-цак, што би требало да буде немогуће у свемиру за неживе или неконтролисане објекте. Стога, они су доказ живота.“
Верингове тврдње о мистериозним плутајућим објектима подсећају на тврдње о снимку сачињеном током НАСА-ине орбиталне мисије 1991. године СТС-48 спејс шатлом Дискавери. Према НЛО истраживачима, познати СТС-48 снимак приказује више светлих НЛО-а за које се тврди да су интелигентно контролисане ванземаљске летелице које лете ван шатла.
СТС-48 спејс шатл Дискавери, лансиран је 12. септембра 1991. године из Кенеди свемирског центра на Флориди, носећи сателит за истраживање горњег слоја атмосфере дизајниран за проучавање Земљине атмосфере из свемира. Када су НАСА-ини астронаути поставили сателит током свемирске шетње 15. септембра 1991. године, камере су забележиле НЛО снимак, који је описан као “збуњујући и најбизарнији НЛО снимак икада.“
Снимак, судећи према НЛО ентузијастима, приказује како се НЛО-и крећу ван шатла у обрасцима указујући на интелигентну контролу. Један од НЛО-а изгледа као да се креће у правцу Земље и после 33 секунде нагло мења смер и одлети као да је под одлучном, интелигентном контролом.
Али су скептици одбацили тврдње да снимак приказује интелигентно контролисане ванземаљске летелице. Неки скептици тврде да су ти предмети били ледене честице које се крећу пошто је шатл начинио потисак.
Остале сугестије укључују ситне честице које плутају поред објектива камере, метеоре, сателите и свемирски отпад.
Сличан случај је био са такозваним “појасним инцидентом“ који се догодио током 1996. године у СТС-75 мисији НАСА-иног спејс шатла Колумбија.
СТС-75 је био послат у свемир да у орбиту смести Појасни сателитски систем. Али се појас разбио чим су га астронаути поставили.
Снимак момента када је појас пукао наводно показује како НЛО-и плутају око њега.
Али су скептици одбацили тврдње да су плутајући објекти НЛО-и, рекавши да су вероватно у питању кристали леда и друге честице назване “свемирска перут.“
“Свемирска перут“ укључује честице добијене из тела летелица које лете једна поред друге, јер нису у стању да пропадну због одсуства гравитације у свемиру.
Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА