Најновије

ЗЕМАН: Украјина не може да врати Крим!

Украјина не може да врати полуострво Крим, иако га је Русија преузела анексијом, изјавио је председник Чешке Милош Земан.

Милош Земан (Фото: ЈуТјуб)

Русија је 2014. године припојила Крим, на чијој територији је и стратешка лука Севастопољ у којој су стациониране црноморске флоте, због чега су ЕУ и САД увеле економске и политичке санкције Русији, преноси Ројтерс.
Земан је говорио и против санкција ЕУ према Русији. 
Председник Чешке је био једини западни лидер који је 2015. године у Москви присуствовао прослави обелажавања краја Другог светског рата. 
"Анексија представља кршење међународних споразума и несумљиво је повређен територијални интегритет Украјине", рекао је Земан у одговору на питање читаоца које је објављено на порталу чешког парламента. 
"Са друге стране, слажем се са вама да је совјетски лидер Никита Хрушчов направио неопростив глупост и светски политичари морају данас да признају да је немогуће да се Крим врати Украјини", рекао је Земан. 
Хрушчов је Крим дао Украјини 1954. године, подсећа агенција. 
Русија је формирала "самоодрживу војну групацију" на Криму која је способна да одбије покушаје преузимања, саопштило је раније руско Министарство одбране.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА