Најновије

"СТАЗАМА ВУЧИЋЕВИХ ЛАЖНИХ ОБЕЋАЊА": Бошко Обрадовић креће у кампању, ово су главни циљеви

Српски покрет Двери најавио је да се од Српске нове године налази у новој предизборној кампањи за наступајуће председничке и потенцијалне ванредне парламентарне изборе. Кампања новог обиласка свих градова и општина у Србији носи назив "Стазама Вучићевих лажних обећања".

Бошко Обрадовић (Фото: Двери)

Како се наводи у саопштењу Двери, у оквиру кампање Бошко Обрадовић ће подсетити грађане на сва лажна предизборна обећања СНС, разговарати са грађанима и говорити о проблемима са којима суочавају у свим крајевима Србије, посебно указујући на лоше кадрове и афере СНС - од републичког до локалног нивоа. "То ће такође бити прилика да представим програм Двери, као комплетну алтернативу овој погубној политици СНС која је смањењем плата и пензија и повећањем пореза, такси и акциза обичног човека довела до руба сиромаштва и безнађа", најављује Обрадовић.
"Данас почињем овде из свог родног града од једне од највећих предизборних лажи и превара СНС, а то је изјава Александра Вучића из изборне кампање 2014. године да пензије никада неће бити смањене", каже вођа Двери и подсећа да се догодило управо супротно - одмах после избора донет је антиуставни закон о привременом начину исплате пензије који траје већ три године и по коме су пензије смањене за 10%. Обрадовић подвлачи да су пензије додатно смањене и укидањем законске одредбе која је налагала да се висина пензије мора ускладити са растом цена односно трошкова живота. Истовремено, подсећа Обрадовић, напредњаци су променили структуру Управног одбора ПИО фонда и уместо 21 члана увели 7 чланова, од којих 4 поставља Влада, чиме су практично преузели комплетну власт над ПИО фондом. "Као последицу тога имамо развлашћивање имовине ПИО фонда попут лековитих бања које је ова Влада ставила на распродају", наводи се у саопштењу председника Двери. Обрадовић каже де су Двери, супротно свему томе што је урадила СНС, "директно пљачкајући наше најстарије суграђане", у Народној скупштини предложиле два нова законска решења: Закон о укидању закона о привременом начину исплате пензија и Закон о изменама и допунама Закона о ПИО фонду. У првом законском предлогу предвиђено је укидање закона којим су смањене пензије, као и могућност да држава надокнади све што је опљачкано пензионерима у претходном периоду - тако што ће им у наредном периоду у ратама бити враћено оно што им је, како каже, опљачкано. Другим законским решењем предвиђено је враћање уредбе којом се висина пензије редовно усклађује са растом цена односно трошкова живота, као и измене и допуне у структури Управног одбора ПИО фонда у коме ће много већу заступљеност имати удружења запослених и удружења пензионера, као они који пуне и користе средства ПИО фонда. "Ово је начин на који ћемо грађанима указати на све лажи и преваре СНС, али и на конкретна решења која говоре о томе шта ће Двери урадити када дођу на власт", наводи се у саопштењу за јавност Бошка Обрадовића.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА