Најновије

Јеремић: Вучић и ја два различита света

Уверен сам да ће актуелни премијер Александар Вучић бити кандидат за председника, изјавио је за НИН Вук Јеремић који је најавио кандидатуру за председника Србије јер жели да стане на пут убрзаној персонализацији власти и државе и верује да ће у томе имати подршку грађана Србије.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Вучић и ја смо у политичком и вредносном смислу два потпуно различита света. Тако је било деведесетих година, тако је и данас, оценио је Јеремић и додао да верује да његова кандидатура Вучићу већ дуже време ствара нелагоду. Јеремић сматра да Вучићева најава да неће бити премијер "ако се неко дрзне" да на председничким изборима изабере некога ко није по његовом укусу говори о његовом неразумевању демократије, уставног поретка и значају отвореног дијалога у друштву. Био бих опрезан са очекивањима да ће тако лако отићи са власти - није се прославио као неко ко држи обећања. У сваком случају, председнички избори ће бити велика прилика да се ствари покрену набоље, рекао је Јеремић. Јеремић је рекао и да је одлучио да се кандидује јер мисли да може да помогне да се ствари у Србији промене набоље и да својим знањем, искуством и међународним контактима може да допринесе изградњи успешније и достојанственије државе. Ако се Саша Јанковић и званично буде кандидовао и ушао у други круг против представника власти, подржаћу га безрезервно и без икаквих предуслова, поручио је Јеремић. Јеремић истиче и да је из медија сазнао да је Демократска странка подржала Јанковића, да је неколико пута разговарао са Борисом Тадићем, али да органи Социјалдемократске странке треба да донесу одлуку кога ће подржати као кандидата за председничке изборе. Он истиче и да је у разговору са руководством Доста је било констатовано да нема битних разлика када је реч о главним програмским и вредносним опредељењима. Према оцени Јеремића, у протеклих неколико година функција председника је унижена и извргнута руглу. Начин на који је власт третирала ту институцију и лично Томислава Николића много пута је био мучан за гледање, поготово имајући у воду да их је он довео на власт. Када постанем председник, тако нешто сасвим сигурно нећу дозволити, закључио је Јеремић.

Мартиновић: Јеремић да ћути

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Александар Мартиновић поручио је вечерас Јеремићу да било боље да заиста седи и ћути, уместо што покушава да, још једном, превари грађане, и Србију врати у период када смо представљали политичку и економску црну рупу у Европи. "На жалост грађана, све што је говорио представљало је обмањивање, не само нашег народа, посебно оног на Косову и Метохији, него и готово свих међународних партнера Србије, са којима је тек Влада Александра Вучића успоставила однос међусобног поверења и уважавања, нагласио је он. Према његовим речима, "дела Вука Јеремића и његових компањона - Душана Петровића, Верка Стевановића, Бориса Тадића и сличних су још и гора: стотине хиљада угашених радних места, негативна стопа економског раста, невиђени криминал и корупција". Зато, поручујем Јеремићу да било боље да заиста седи и ћути, уместо што покушава да, још једном, превари грађане, и Србију врати у период када смо представљали политичку и економску црну рупу у Европи, рекао је Мартиновић. Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА