Најновије

"Сви ми на Балкану осећамо одсуство ЕУ и НАТО"

Отварање старих рана и мешање у унутрашња питања земаља могло би да погорша суседске односе у региону, рекао је председник Македоније Ђорђе Иванов.

Балкан (Фото: Pixabay)

- Сви ми који живимо на Балкану осећамо одсуство ЕУ и НАТО, што може да угрози стабилност региона. У последње време слушамо реторику и сведоци смо аката који подсећају на времена за која смо мислили да су за нама - период распада једне заједничке бивше државе - рекао је Иванов.
Он додаје да се клони коментаришања изјава и потеза неких политичара из суседних држава, сматрајући да они могу бити изоловани само ако буду игнорисани. 
На пријему за дипломатски кор поводом новогодишњих и божићних празника он је неким лидерима у суседству, не наводећи никога конкретно, поручио да прихвате истину о етничкој, верској и језичкој различитости у њиховим друштвима. 
Он је такође рекао да очекује од политичких странака у Македонији да узму у обзир државне и националне интересе грађана током постизборних преговора. 
- Нећу подсећати да је застој Македоније на путу европских и евротланстских интеграција део проблема а не решења политичке кризе у земљи - рекао је Иванов. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА