Најновије

ЧАНАК ОШТРО: "Дачић је пример модерног квислинга!"

Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је данас да је председник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Ивица Дачић пример модерног квислинга који без стида промовише туђе интересе и још их представља као патриотизам.

Ненад Чанак (Фото: Јутјуб)

Према његовим речима, последњи провокаторски и хушкачки иступи Дачића који не крије да су му ближи интереси режима у Кремљу него јавни интерес грађана Србије, да нису трагични могли би се сврстати у непримерене новогодишње шале јер тешке увреде на рачун суседних држава уводе читав регион у стање ратне психозе.
- Да је у Србији била спроведена лустрација, за коју се ЛСВ најдоследније залагала, данас не бисмо дошли у ситуацију да нас Милошевићеви портпароли злочина поново свађају са суседима и хушкају на нове сукобе – наводи се у писму јавности које је потписао Чанак.
Због свега тога, истиче Чанак, ЛСВ очекује што скорију смену Ивице Дачића који је изгубио и последње остатке кредибилитета да у било чије име разговара са нашим и европским окружењем.
- Нико пристојан у свету са њим више не жели да разговара па не видимо како би он даље могао да врши своју дужност министра спољних послова – закључио је Чанак.
- Такође, позивамо још једном на усвајање Закона о лустрацији, а ако не по том, очекујемо да Ивица Дачић одговара по Кривичном законику Србије, због свега што је у прошлости радио, и пре и после 2000. године. Уверени смо да доказа још увек има довољно – нагласио је Чанак.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА