Најновије

ОБАМА ПРИЗНАО: "Потценио сам их!"

Одлазећи председник САД Барак Обама изјавио је данас да признаје да је потценио утицај "лажних информација и хаковања" на демократију, алудирајући на извештај обавештајних служби о руском мешању у председничке изборе у САД.

Барак Обама (Фото: Синхуа)

У интервјуу за АБЦ Обама је упозорио свог наследника Доналда Трампа, који ступа на дужност за мање од две недеље, о разлици између управљања и кампање, истакавши да председник не може да обавља функцију председника као "што се води породични бизнис".
Интервју са Обамом објављен данас, снимљен је у петак када су и обавештајне службе представиле извештај у коме тврде да је руски председник Владимир Путин наредио хаковање, пуштање информација и медијску манипулацију са циљем да подрије кандидаткињу демократа Хилари Клинтон и ојача Доналда Трампа.
- Мислим да сам потценио степен утицаја, у овом новом информативном добу, који могу имати лажне информације и хаковање на наша отворена друштва, отворене системе и како могу да се увуку у наше демократске праксе - рекао је Обама. Обама је и тражио извештај обавештајних служби, који је представљен у петак, делимично због тога да се "разуме да је то нешто што Путин ради већ извесно време у Европи, пре свега у некадашњим совјетским државама у којима се говори руски, али су блиске западним демократијама". Према његовим речима, мора да се обрати пажња приликом предстојећих избора у европским државама савезницама САД и упозорио на могуће утицаје. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА