Најновије

"ИЋИ ЋЕШ ДИРЕКТНО У ПАКАО": Трамп вређао Порториканце, па разбеснео Холивуд! (ФОТО)

Амерички председник Доналд Трамп поново је разбеснео многе своје познате суграђане, након што је критиковао власти ураганом разореног Порторика.

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Он је окривио је Порториканце за спорост у процесу опоравка од штете изазване разорним ураганом Маријом, истакавши да је његова влада учинила "фантастичан посао" и тиме одбацио критике да је она одговорна за катастрофу.
Председник САД Доналд Трамп напао је данас власти Порторика оценивши да су "неспособне да своје запослене упосле да помажу", као одговор на критике о спорости федералне помоћи тој територији после проласка урагана Марија.
Трамп је рано у суботу на свом Твитер налогу напао Кармен Јулин Круз, градоначелницу Сан Хуана, највећег града на том острву, која је у петак критиковала Трампову администрацију и замолила за додатну помоћ, што је добило велику медијску пажњу широм САД.
Марија, најмоћнија олуја која је погодила Порторико у готово 90 година, уништила је инфраструктуру снабдевања енергијом и комуникацијске системе, отежавши тиме приступ храни, води и гориву широм острва. Према званичним подацима, ураган је убио најмање 16 људи.
- Какво слабо вођство градоначелнице Сан Хуана и других на Порторику који не могу мотивисати своје раднике да помогну", истакао је амерички председник који би у уторак требало да посети то острво.
Он је рекао да они "желе да се све уради уместо њих а то би требало да буде улога заједнице - додао је Трамп.
Он је после написао како се градоначелница тако понела према њему, јер су јој "Демократе рекле да буде безобразна".
Градоначелница Сан Хуана је након објава председника на Твитеру захвалила републиканским заступницима који су посетили острво.
- Циљ је један: спасавање живота. Ово је време да покажемо своје 'праве боје' - написала је Круз, поделивши притом фотографије Порториканаца који помажу једни другима.
Познате особе у Сједињеним Државама из света шоубизниса, попут Лејди Гаге, Џона Леџенда и других, оштро су напале Трампа због увреда упућених градоначелници Сан Хуана.
Најжешћи је био Лин-Мануел Миранда, добитник Пулицерове награде и аутор хит мјузикла на Бродвеју.
Поручио је Трампу да ће због својих речи ићи у пакао.
- Ићи ћете директно у пакао. Нећете морати чекати у реду, неко ће вам рећи: 'Овим путем, господине' -поручио је Миранда, који је рођен у Порторику, али га је напустио као тинејџер и преселио се у Њујорк.
Певачица Лејди Гага је написала да је сасвим јасно одакле потиче лоше вођство.
Певач Џон Леџенд је написао да Трамп наставља са "доминацијом у такмичењу за најус*анијег председника икада".
Њима су се придружили многи други Трампови критичари који су му замерили што људе који немају храну, воду, струју вређа називајући их лењим.
Прочитајте ОВДЕ како то САД долива уље на ватру на Корејском полуострву?
Извор: Јутарњи лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Порторико чека на помоћ. Редови за гориво, храну и воду су километарски...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА