Најновије

Ево зашто је руски ловац МиГ-29 довео НАТО до лудила!

Руски вишенаменски ловац четврте генерације МиГ-29 је због својих летачких квалитета и наоружања "довео НАТО до лудила", закључио је у чланку "Нешенел интереста" Себастијан Роблин.

МиГ-29 (Фото: Јутјуб)

- МиГ-29 је постао први руски реактивни ловац четврте генерације који поседује смртоносни изглед, за разлику од ранијих совјетских летелица. Брзи и покретљив МиГ-29 може да претекне сваког ловца НАТО-а, а наоружан је најсавременијим ракетама - пише Роблин.
Као главни плус руског ловца аутор је назначио његов турбореактивни мотор РД-33, због којег авион може да развије велику брзину, али и због којег има одличне маневарске способности, које су веће од америчког Ф-16.
Још једна предност МиГ-29 је руска навођена ракета класе „ваздух-ваздух“ малог опсега са инфрацрвеним системом самонавођења Р-73. Рибин наглашава да се у САД такво наоружање појавило тек 2003. године.
На крају, није неважно и то што МиГ-29 може да полети са неприпремљеног терена, као и да слети на такав терен. У закључку Роблин наглашава да ће МиГ-29, без обзира на то што у овом тренутку у Русији постоје новији модели авиона, остати у строју још дуго времена, додајући да су код нових модификација ловаца елиминисани недостаци који су постојали код првих модела.
Прочитајте ОВДЕ зашто амерички Патриот нема шансе против руског С-400?
Извор: Vesti.online

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Фантастичне маневарске способности МиГ-29.

Бонус видео

Уживајте у снимцима и вештини пилота који влада моћном машином.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА