Најновије

Ево када ће српске судије и тужиоци положити заклетву пред Тачијем

"Заклетва и именовање судија и тужилаца из невећинске заједнице једна је од афирмативних мера које институције Косова предузимају како би постигле потпуну и ефективну једнакост припадника заједница у свим животним, економским, друштвеним и културолошким пољима", наводи се у саопштењу из канцеларије косовског председника.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

Судије и тужиоци са севера КиМ положиће заклетву у уторак, 24. октобра у Приштини, саопштено је из кабинета косовског преседника, пише РТС.
Актом полагања заклетве биће извршено потпуно спровођење Споразума о правди који је постигнут у Бриселу, 10. фебруара 2015. године, наводи се у саопштењу. 
Србија ће бити спремна да у потпуности испуни обавезе око споразума о правосуђу, изјавио је раније директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. 
"Али оно што је за мене потпуно фасцинантно, то је чињеница да и део међународне заједнице и Приштина ламентирају над одлагањем од два или три дана, а не виде да су 1.643 дана у доцњи за оснивање Заједнице српских општина, па им смета три дана одлагања Споразума о правосуђу", рекао је Ђурић. 
Такође, како каже, не чује представнике међународне заједнице, "да се жале или указују на то што 1.643 дана чекамо оснивање ЗСО" и ту се, према његовом мишљењу, заправо види карактер односа према постигнутим споразумима оних који су одговорни за имплементацију.
Прочитајте ОВДЕ шта је Милорад Додик изјавио о војној неутралности РС?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Тачи и Еди Рама, председник Албаније о Великој Албанији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА