Најновије

ЛОБАЊА ПРАЗНА, БЕЗ МОЗГА: Ретко ћете чути Путина да вређа некога, као што је извређао Козирјева! (ВИДЕО)

Бивши шеф руске дипломатије од 1990. до 1996. године Андреј Козирјев, који од 2012. живи у Америци, у Мајамију, одговорио је жестоко на критику председника Русије Владимира Путина изречену на прошлонедељном међународном политиколошком форуму "Валдај" у Сочију.

Путин (Фото: РИА Новости)

Наиме, на том скупу професор Талинског универзитета Рејн Мулерсон подсетио је на сусрет бившег америчког председника Ричарда Никсона и Козирјева у новембру 1993. у Москви. Тада је Козирјев рекао да Русија нема дефинисане националне интересе него само општељудске. Никсон се зачудио и заклимао главом. На ту причу Путин је реаговао коментаром да то само говори да је Никсон имао главу, а да је Козирјев није имао. - Имао је Козирјев само лобању, али празну, без мозга - казао је Путин, што је изазвало смех у дворани. Овако је то изгледало: Одговарајући Путину, Козирјев није негирао речи које је изговорио пред Никсоном, али је за амерички "Инсајдер" покушао да докаже да је боље радио. - Русија је културна и развијена земља и њени национални интереси се усаглашавају са општељудским као и у другим демократским земљама. Ми смо стварали Савез независних држава, нисмо ратовали са братском Украјином, пријатељевали смо са најразвијенијим земљама Европе и Америком, нисмо били под санкцијама - казао је Козирјев и додао да је сада Русија далеко од демократије. - Руси нису умирали ратујући на страни диктатора у Сирији. Реци ко ти је пријатељ, па ћу казати ко си ти и имаш ли ти главу. Интереси Русије су у супротности са интересима режима и њеним лидерима којима је лобања окренута назад у КГБ. У недавном интервјуу о бишем министру Козирјеву, који се прославио као амерички слуга, говорио је Михаил Генадјевич Дељагин, један од најпознатијих руских економиста и директор Института за проучавање проблема глобализације. Дељагин је у књизи "Лучоноше таме" назвао Андреја Козирјева "убеђеним издајником домовине". "Садашњи пензионер из Мајамија Козирјев биће запамћен по срамотној улози у испуњавању задатака које је добијао од Вашингтона. Он се у то време осећао власником руске спољне политике. Он се тако додворавао Американцима, да је све више било оних који су тражили од Јељцина да га смени са места министра", пише Дељагин и додаје да су скоро сваки Американац, као и они из Западне Европе сугерисали руском председнику да остави Козирјева на месту шефа дипломатије. "Чак се и сам Јељцин запитао што се они толико брину за Козирјева", тврди Дељагин.

Мистер "Да"

Директор Института за изучавање Балкана др Константин Никифоров сматра да је Козирјев са ентузијазмом понављао за Американцима све њихове оптужбе на рачун Слободана Милошевића. Козирјев, кога су звали "Мистер Да", 1992. био је иницијатор да се Русија придружи санкцијама против Србије и Црне Горе. Он је сматрао српско руководство "национал-комунистичким". Активно је учествовао и подржавао формирање Хашког трибунала. Како је Шеф Пентагона Џејмс "Бесни пас" Матис побегао од Сергеја Лаврова, прочитајте ОВДЕ. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин пушта дивље коње у природу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА