Најновије

"ЧОВЕК У ЦРНОМ": Етикете на Путиновом оделу нико не сме да види, ево и зашто! (ВИДЕО)

Руски председник Владимир Путин добио је у западним медијима надимак "Човек у црном" због његове омиљене боје одела.

Владимир Путин (Фото: Ria)

Међутим, иако му дипломатски протокол и строга правила облачења не остављају много простора да се "размаштава" Путин је ипак одлучио да рескира и прошири спектар боја.
Управљање земљом је велика обавеза, а председник при томе треба да изгледа као да то ради без проблема, што уопште није лако. Сви би  хтели да  буду  као Џејмс Бонд, али то не може свако.
Владимир Путин који је већ годинама на власти успео је за то време да провали све „цаке” легендарног „тајног агента 007”, па и тајну беспрекорног изгледа.
Није тајна да Путин носи одела шивена по наруџбини. Његве омиљене марке су Китон и Бриони (по том питању председици и тајни агенти имају исти укус). Такво одело кошта најмање 5.000 евра.
Један кројач га шије од почетка до краја и тај процес траје више десетина сати. Спектар боја председничких одела је доста ограничен и код руског председника преовлађују црна, тамноплава и сива, а лети су могућа и светлосива.
Комбинације боја углавном су непромењиве. Уз тамноплаво и сиво одело иде светлоплава кошуља и тамноплава кравата, уз црно одело иде бела кошуља са црном или бордо краватом.
Због Путинове висине и функције кравате , које су углавном марке Валентино, немају упадљиве шаре. Ако их и има то су углавном тачкице или ситни каро. Обућа је углавном марке Џон Лоб или Салваторе Ферагамо.
Упркос љубави према познатим робним маркама председника не смеју да повезују са стварима које носи и због тога његов стилиста који га одева више од десет година скида све етикете са одела, да случајно не би пале у очи неком новинару. Ова процедура углавном важи и за гардеробу свих осталих високих функционера.
За неформалне атмосфере уобичајен је такозвани кежуал стил, међутим када је у питању председник, и он је ограничен на пуловере са В-изрезом, црну ролку, и јакну. Најчешће су то јакне руске олимпијске репрезентације или перјане јакне Канада Гус и наравно, Бриони.
Медији су посебну пажњу обратили на колекцију Путинових ручних сатова. Новинари су чак успели да их преброје и наводно их је било 11, међутим практично их је немогуће сазнати њихов прави број.
На том списку најскупљи ручни сат са турбијоном  A. Lange & Sohne Tourbograph Pour le Merite који кошта око пола милиона долара. Осим њега, на Путиновој руци су виђени  Patek Philippe Perpetual Calendar, Patek Philippe Calatrava, Breguet Marine и IWC Pilot’s Watch Mark XV. Руски председник ипак најрадије носи сатове Blancpain. То је једна од најстаријих швајцарских марки и Путин има укупно пет таквих сатова.
Један сат Leman Aqua Lung Grande Date поклонио је сину чобанина за време своје посете Републици Тива 2009. године, а други бравару тулске фабрике који га је буквално измолио наочиглед читавог колектива. На обележавању почетка изградње Нижњебурејске хидроелектране 2010., Путин је по традицији енергетичара бацио свој Blancpain у тек изливене темеље.
Последњих пар година Путин пажљиво крије сат испод манжетне своје кошуље, или га уопште не носи.
Прочитајте ОВДЕ како је Путин извређао Андреја Козирјева, бившег шефа руске дипломатије.
Извор: Курир/style.rbc.ru

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

"Путинов стил".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА