Најновије

САТИРАЊЕ У КОРЕНУ: Елитне снаге Сиријске армије мрве терористе у Деир Ез Зору! (ВИДЕО/МАПА)

Након интензивне операције, елитне јединице Сиријске арапске армије ослободиле су читаву јужну индустријску зону Деир Ез Зора.

Сухеил Ал Хасан предводи операцију за коначно ослобођење Деир Ез Зора (Илустрација: Правда)

Непуна 24 сата након што су припадници Тигрових снага и 4. механизоване дивизије пробили одбрамбене линије Исламске државе у јужној индустријској зони, објављено је и коначно ослобођење овог дела града. Од почетка акције, елитне снаге су се зауставиле само на неколико часова током ноћи, како би фронт препустили хеликоптерима, који су у жестокој акцији разбили терористичка гнезда. Руски Руптли забележио је кадрове битке за индустријску зону: Јужна индустријска зона је подручје Деир Ез Зора које је било поприште највећег броја битака између САА и терориста током претходних година рата. Ослобађање овог подручја било је кључно за операције које се воде на ади Сакр, на којој је недавно живот изгубио легендарни генерал Исам Захредин.
Осим тога, сиријске снаге су током дана извршиле притисак на одбрамбене линије ИД-а и на северозападном делу терористичког џепа, у градској четврти Харабиш. У извештају који је послао један од командира Тигрових снага на терену, а који је данашњи дан означио као најуспешнији до сада у операцијама за ослобођење Деир Ез Зора, наводи се да је САА успешно напредовала читав километар унутар Харабиша. Наставак операција за коначно ослобођење покрајинске престонице Деир Ез Зора, наставиће се у раним јутарњим часовима. Погледајте мапу данашњих успеха коју су објавиле Тигрове снаге:

Сиријске снаге на корак су од ослобађања авио-станице Т2. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сухеил ал Хасан - Тигар јуче је презентовао заробљено америчко оружје у Деир Ез Зору:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА