Најновије

КРИЗИЗА: Атина очекује трећи пакет помоћи

АТИНА – Атина се нада да ће најкасније до уторка, 11.августа, окончати преговоре са међународним кредиторима о трећем пакету финансијске помоћи Грчкој, саопштили су грчки званичници.
Евро (Фото: Pixabay)

Евро (Фото: Pixabay)

„Уложени су напори да се преговори окончају до понедељка увече или уторка ујутру”, рекао је званичник који је желео да остане анониман. Грчки званичници су раније саопштили да очекују да се споразум нађе пред парламентом до 18. августа. Атина и њени међународни повериоци наставили су раније данас преговоре о трећем пакету финансијске помоци. Грчки министри финансија и економије Еуклид Цакалотос и Јоргос Статакис наставили су преговоре с преставницима Европске централне банке, Међународног монетарног фонда и Европског стабилизационог механизма о новом пакету помоћи. Британска агенција наводи да Атина жури да заврши споразум о новом програму о приближно 86 милијарди евра до уторка, како би добила прву траншу до 20. августа, када се суочава са плаћањем дуга Европској централној банци.
Прочитајте још:ВАРНИЦЕ МЕЂУ „ПРИЈАТЕЉИМА“: Британско-шпанска натезања око ГибралтараГлавни град украјине може бити и Доњецк!
Уколико нацрт меморандума о разумевању и поновљена анализа одрживости грчког дуга буду спремни по плану у уторак, очекује се да ће их грчка влада и парламент одобрити до четвртка, што би отворило пут за седницу министара финансија еврозоне у петак. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА