Најновије

СНС СЛАВИ СЛАВУ: Света Петка без Томе, а ево зашто се јела баклава и алва

Српска напредна странка свечано је обележила своју славу, Свету Петку, у партијском новобеоградском седишту уз ломљење колача и богату трпезу.

Снс слави славу (Фото: Јутјуб)

Међу бројним гостима који су се тискали у гужви у просторијама странке у Новом Београду, није било оснивача СНС Томислава Николића, бившег председника Србије и првог лидера напредњака.
Славље је врвело од министара које је предводила премијерка Ана Брнабић и градских функционера али без градоначелника Синише Малог.
Била је  и потпредседница СНС гувернерка Народне банке Јоргованка Табаковић.
Госте је дочекивао званични домаћин славе Марко Ђурић, уз помоћ партијског колеге Николе Селаковића. Уз њега су стајали младићи и девојке обучени у ношњу каква се некад носила у Приштини.
Добро расположени председник Србије Александар Вучић стигао у друштву министра полиције Небојше Стефановића и челника БИА Братислава Гашића, а потом и сам врло срдачно поздрављао присутне.
- Где си Шабане - узвикнуо је Вучић познатом фолк певачу Шабану Шаулићу који је на славу стигао са супругом Горданом.
Недалеко је стајао и Лука Караџић, брат бившег председника Републике Српске Радована Караџића који је у хашком Трибуналу.
Лидер социјалиста, заменик премијера  Ивица Дачић, појавио се без свог коалиционог партнера лидера Јединствене Србије Драгана Марковића Палме.
Био је ту и бизнисмен Богољуб Карић, лидер Покрета Снага Србије, кога у јавности нема скоро два месеца, односно од када је изразио жељу да буде премијер.
Карић је међутим, у време ломљења славског колача, уместо са коалиционим партнерима, стајао са новинарима.
Марко Ђурић је у поздравном говору поручио да СНС треба да буде поносна што је Србија земља слободних људи која сама води унутрашњу и спољну политику.
Нагласио и да захваљујући Влади и председнику Александру Вучићу Србија има "најбоље међунационалне односе".
- СНС има разлога да иде уздигнуте главе, 700.000 чланова СНС треба да буду поносни тиме што је странка радом и трудом покренула точак историје напред - навео је Ђурић, додајући да је "Србија је преокренула своју судбину" и вратила се "из амбиса и понора и економског суноврата".
Славски сто свечарски декорисан био је обилат разним специјалитетима, углавном од рибе, а за заслађивање су понуђене баклава и алва. То је разочарало неке од званица, а комплет постан мени, домаћини су правдали чињеницом да је слава ове године "пала" у петак када се према православним обичајима пости.
Пило се Дечанско вино и манастирско пиво, а за сокове се побринула посластичарница "Пеливан".
Прочитајте ОВДЕ ко то каже да Вучић блефира када су у питању избори?
Извор: Вести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А погледајте како је то изгледало пре неколико година, и колико су се министарке и функционерке промениле од тада...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА