Најновије

ДВЕРИ УПУТИЛЕ ПОНУДУ ОСТАЛИМ ОПОЗИЦИОНИМ ПАРТИЈАМА: Њихове одговоре очекују већ током викенда, ево шта траже

Дверу су упутиле осталим опозиционим странкама. Предлог заједничких захтева опозиције за ослобађање медија у Србији. Предлог је упућен Демократској странци, ДСС-у, Здравој Србији, Новој странци, Покрету слободних грађана, Покрету Доста је било, Покрету за Преокрет, Народној странци, СДС-у, Левици Србије и Источној алтернативи, а из Двери поручују да одговоре очекују током наступајућег викенда.

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

- Већ годинама уназад изборни процес на свим нивоима у Србији је под великим знаком питања и постоје бројне основане сумње и докази који говоре о изборним нерегуларностима, манипулацијама и крађама. Неажуриран јединствени бирачки списак и немогућност увида у исти, антиуставно упутство за гласање на КиМ, спречавање масовнијег гласања наших држављана који живе у иностранству, злоупотреба гласања ван бирачког места, одсуство формирања Надзорног одбора Народне скупштине за контролу изборног процеса, куповина гласова, притисци на бираче, посебно оне који су запослени у јавном сектору, злоупотреба државних ресурса и позиције власти у кампањи владајућих странака – само су неки од видова изборних неправилности - саопштавају Двери.
Они тврде да се изборне крађе не дешавају се само на дан избора већ да је споран цео изборни процес у коме "нема равноправног третмана власти и опозиције". - У Србији влада медијски мрак и цензура, а водећи медији како на републичком тако и на локалном нивоу готово у потпуности су затворени за глас опозиције. Улога РЕМ-а који ћути на све облике медијске неравноправности је у најмању руку скандалозна. Посебно је проблематична уређивачка политика и информативни програм јавних медијских сервиса који би морали да омогуће дебате и јавно сучељавање различитих политичких програма власти и опозиције - саопштавају из Двери.
Они су у свом Предлогу изнели списак захтева: обавезне ТВ дебате између власти и опозиције свако вече током радне недеље на јавним медијским сервисима РТС и РТВ; оставке свих чланова РЕМ-а и избор новог састава овог државног регулаторног тела за електронске медије који би био спреман да ради свој посао; укидање националне фреквенције ТВ Ппинк као партијске телевизије СНС због злоупотребе јавног добра у сврхе партијске пропаганде владајуће странке; формирање Надзорног одбора Народне скупштине Републике Србије за праћење спровођења и заштиту правилности изборног процеса; отварање ТВ Студио Б за гостовање представника опозиције у Београду, као и обавеза свих приватизованих локалних медија од стране људи блиских СНС да ослободе информативни програм и за глас опозиције на локалном нивоу. 
Они су озвали све опозиционо оријентисане политичке странке, групе грађана и јавне личности на договор око заједничког наступа по питању обезбеђивања фер и поштених изборних услова. Како је Шешељ вулгарно напао Зорану Михајловић погледајте ОВДЕ. Сепаратисти су изели 1300 талаца надомак америчког рудника бакра а више о томе сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Oкршај Обрадовића са ТВ Пинк.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА