Најновије

ИЗА ЛЕЂА РУСИЈИ: Американци, Немци и Французи усагласили даље кораке за Донбас!

- Украјина, САД, Немачка и Француска практично су развиле заједнички нацрт резолуције УН о мировним снагама у Донбасу, изјавио је министар спољних послова Украјине Павел Климкин.

Донбас (Фото: Фејсбук)

„Пре неколико сати разговарао сам са Куртом (Волкером, специјалним представником САД за Украјину), договорили смо се о основним параметрима нашег става. Практично је спреман текст резолуције, наш нацрт. Кажем наш, јер су то и САД и Немачка и Француска, и сарађујемо са Великом Британијом са врло јасном логиком“, изјавио је Климкин телевизији „Интер“.
Раније је лист „Волстрит џурнал“, позивајући се на дипломатске изворе у Вашингтону и ЕУ, саопштио да Сједињене Америчке Државе намеравају да предложе план за распоређивање 20.000 међународних мировних снага на истоку Украјине. Амерички представници намеравају да о томе разговарају са својим руским колегама у најскорије време.
Међутим, председавајући Одбора за одбрану и безбедност Савета Федерације Русије, Виктор Бондарјев, изјавио је да ће предложени број америчких мировњака у источној Украјини од 20 хиљада људи створити директну претњу за Донбас и повећати тензије у региону. Стални представник самопроглашене Доњецке Народне Републике на разговорима у Минску, Денис Пушилин, такође је критиковао овај предлог, рекавши да број мировњака који предлажу САД превазилази разумну потребу и да такав број може да спречи посматрачима ОЕБС-а да испуњавају своје обавезе.
Прочитајте ОВДЕ зашто је руски амбасадор упозорио Израел да се не игра с ватром?
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте документарац о Украјини.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА