Најновије

ИЗРАЕЛ ПРЕТИ: Након Исламске државе, на реду је Иран!

Министар одбране Израела Авигдор Либерман позвао је умерене арапске земље да „отворе нову страницу у односима са јеврејском државом“ и да формирају регионалну коалицију за борбу против Ирана.

Израелски тенк (Фото: Синхуа)

Он је предложио блискоисточним лидерима да се угледају на Египат који је још пре 40 година успоставио дугорочан мир са Израелом.
- Прошло је 40 година од историјске посете египатског лидера Анвара Садата који је успоставио дугорочан мир са Израелом. Позивам лидере нашег региона да наставе ту традицију и да отворе нову страницу у односима не само између арапског света и Израела, већ и у међународним односима -  рекао је.
Обраћајући се својим регионалним партнерима, Либерман је објаснио да се Израел управо због Ирана налази у до сада највећем стању приправности, те да Техеран за Јерусалим представља „претњу број један“.
- Блиском истоку је више него икада потребно да формира коалицију умерених земаља против Ирана. Коалиција против ИС је завршила своју мисију, након ИС-а следи Иран -  написао је он на Фејсбуку.
Медији оцењују да зближавање односа Израела и умерених блискоисточних држава, пре свега монархија Персијског залива, представља основни циљ политике Јерусалима, те да јеврејски политичари настоје то да спроведу на основу заједничких интереса, али и претњи, које се у највећој мери огледају у експанзији Ирана.
Међутим, арапски свет још није спреман на зближавање са Израелом све док Јерусалим не среди односе са Палестином.
Прочитајте ОВДЕ шта су то ново и застрашујуће открили јужнокорејски агенти, а тиче се Ким Џонг Уна?
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Колико је моћна армија Израела?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА